Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och strösocker luftigt och vitt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao ordentligt i en separat skål. Sikta sedan ner detta försiktigt i äggsmeten och blanda försiktigt med träslev eller slickepott.
- Smält smöret och häll ner i smeten.
- Smält den mörka chokladen och daimen tillsammans i microvågsugn eller över vattenbad. Viktigt att all kola i daimen smält ordentligt. Detta tar lite tid!
- Häll i chokladen i smeten och blanda försiktigt.
- Smörj en form eller bakplåt med höga kanter, täck eventuellt med bakplåtspapper och häll över smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Kakan får inte bli torr. Låt svalna helt innan glasyren läggs på.
- Även glasyren behöver svalna ordentligt innan den görs så börja med den så snart kakan gräddats klart.
- Koka upp vispgrädden och häll i kaffet.
- Smält daim och mörk choklad i microvågsugn eller över vattenbad. Det gör inget om några bitar daimkola inte smält helt.
- Häll över chokladen i grädden och ha på låg värme under omrörning tills all daim smält och all choklad blandat sig med grädden.
- Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåp tills den tjocknat. Rör om då och då.
- Bred glasyren över kakan och garnera med kokosflingor.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ser väldigt gott ut!
Måste prova! De ser jättegoda ut! 🙂