Ferrero Rocher tårta

Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott. Det här receptet räcker gott och väl till 10 personer då den är väldigt chokladig och ganska hög.
 
I’ve been wanting to do a cake like this for a long time and when one of my best friends recently became my neighbor I thought it would be the perfect time to celebrate with a Ferrero Rocher cake. This recipe is more than enough for 10 people as it is very chocolaty and very high.

Ingredients (chocolate sponge cake):
I made the bottom according to this recipe but replaced 1/4 dl of the flour to cocoa.
The amount of ingredients is controlled by the diameter of the baking pan and mine was 15 cm wide.
15-18 cm: 3 large eggs, sugar, flour, cocoa, 1 teaspoon baking soda.

1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Grease the baking pan and dress the bottom and edges with baking sheats.
3. Beat the eggs and sugar at medium speed into a white and fluffy batter.
4. Mix the dry ingredients thoroughly in a bowl and sift them into the egg mixture and fold gently with a spatula until all mixed well.
5. Pour the mixture into the tin and bake in the lower part of the oven for 35-45 minutes.
6. Let the cake cool completely, you can even freeze it to make it easier to share it. The cake need to be cut into three pieces.

Ingredients (filling):
300 g of milk chocolate with whole hazelnuts
100 g dark chocolate
2 dl whipping cream

1. Chop the chocolate coarsely and place in a glass bowl.
2. Boil the cream and pour over the chocolate. Mix well until all chocolate is melted into the cream.
3. Refrigerate until the chocolate filling thickens and becomes spreadable.
4. Fill the cake and return the cake in the refrigerator while you prepare the butter cream.

Ingredients (chocolate butter cream):
4 tbsp cocoa
1 set of italian meringue buttercream

1. Make the italian meringue butter cream according to the recipe in the link above.
2. Sift the cocoa and continue whisking until blended into the cream well.
3. Cover the cake with butter cream. Remove any excess with a spatula. Save the excess for decoration of the cake.
4. Return the cake to the refrigerator.

Ingredients (decoration and glaze):
50 g chopped hazelnuts
100g dark chocolate
50 g butter

6 pieces of Ferrero Rocher
chocolate butter cream

1. Chop the chocolate coarsely and melt with butter in a saucepan. Pour into a cold bowl and let cool in the refrigerator. It should thicken but still be liquid.
2. Meanwhile put the chopped hazelnuts on the side of the cake.
3. Pour the chocolate icing on top of the cake and let it ring nicely over the cake edge.
4. Decorate the cake with chocolate butter cream and Ferrero Rocher.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Ferrero Rocher tårta

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
Jag gjorde botten enligt “tre lika”-receptet men bytte ut 1/4 av mjölet mot kakao.
Mängden ingredienser styrs av diametern på bakformen och min var 15 cm bred.
15-18 cm: 3 stora ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, 1 tsk bakpulver.

Ingredienser (fyllning):
300 g mjölkchoklad med hela hasselnötter
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladsmörkräm):
4 msk kakao
1 sats italiensk marängsmörkräm

Ingredienser (garnering & glasyr):
50 g hackade hasselnötter
100 g mörk choklad
50 g smör
6 st Ferrero Rocher
chokladsmörkräm

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
Jag gjorde botten enligt “tre lika”-receptet men bytte ut 1/4 av mjölet mot kakao.
Mängden ingredienser styrs av diametern på bakformen och min var 15 cm bred.
15-18 cm: 3 stora ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, 1 tsk bakpulver.

Ingredienser (fyllning):
300 g mjölkchoklad med hela hasselnötter
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladsmörkräm):
4 msk kakao
1 sats italiensk marängsmörkräm

Ingredienser (garnering & glasyr):
50 g hackade hasselnötter
100 g mörk choklad
50 g smör
6 st Ferrero Rocher
chokladsmörkräm

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra formen och klä kanterna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och strösocker med medelhastighet till en vit och fluffig smet.
  4. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig väl.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt och frys gärna in för att det ska bli lättare att dela den. Kakan delas i tre delar.
  7. Fyllning: Hacka chokladen grovt och lägg i en glasskål.
  8. Koka upp grädden och häll över chokladen. Blanda ordentligt tills all choklad smält i grädden.
  9. Ställ kallt tills chokladfyllningen tjocknat och blir bredbar.
  10. Fyll tårtan och ställ tillbaka tårtan i kylskåpet medan du förbereder smörkrämen.
  11. Chokladsmörkräm: Gör den italienska marängsmörkrämen enligt receptlänken ovan.
  12. Sikta ner kakaon och fortsätt vispa tills den blandats in i krämen väl.
  13. Täck tårtan med smörkrämen tills man inte ser kakan under. Spackla bort eventuellt överflöd och spara till att dekorera tårtan.
  14. Ställ tillbaka tårtan i kylskåpet.
  15. Glasyr: Hacka chokladen grovt och smält tillsammans med smöret i en kastrull. Häll över i en kall skål och låt svalna i kylskåpet. Den ska tjockna men fortfarande vara flytande.
  16. Under tiden fördelar du de hackade hasselnötterna på tårtans sidor.
  17. Häll chokladglasyren på toppen av tårtan och låt den ringa fint över tårtans kant.
  18. Spritsa och dekorera med chokladsmörkräm och Ferrero Rocher på tårtan.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra formen och klä kanterna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och strösocker med medelhastighet till en vit och fluffig smet.
  4. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig väl.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt och frys gärna in för att det ska bli lättare att dela den. Kakan delas i tre delar.
  7. Fyllning: Hacka chokladen grovt och lägg i en glasskål.
  8. Koka upp grädden och häll över chokladen. Blanda ordentligt tills all choklad smält i grädden.
  9. Ställ kallt tills chokladfyllningen tjocknat och blir bredbar.
  10. Fyll tårtan och ställ tillbaka tårtan i kylskåpet medan du förbereder smörkrämen.
  11. Chokladsmörkräm: Gör den italienska marängsmörkrämen enligt receptlänken ovan.
  12. Sikta ner kakaon och fortsätt vispa tills den blandats in i krämen väl.
  13. Täck tårtan med smörkrämen tills man inte ser kakan under. Spackla bort eventuellt överflöd och spara till att dekorera tårtan.
  14. Ställ tillbaka tårtan i kylskåpet.
  15. Glasyr: Hacka chokladen grovt och smält tillsammans med smöret i en kastrull. Häll över i en kall skål och låt svalna i kylskåpet. Den ska tjockna men fortfarande vara flytande.
  16. Under tiden fördelar du de hackade hasselnötterna på tårtans sidor.
  17. Häll chokladglasyren på toppen av tårtan och låt den ringa fint över tårtans kant.
  18. Spritsa och dekorera med chokladsmörkräm och Ferrero Rocher på tårtan.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
22 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Namme
8 years ago

Va gott!

Helen
8 years ago

Åhh gud vad smaskigt den ser ut!! Fina bilder 🙂

Anonymous
8 years ago

Muuums!

Anonymous
8 years ago

Men jisses vilken tårta! 😀 Den skulle jag verkligen inte tacka nej till.. Jag älskar de där bollarna, de är gudomliga! 🙂

Anonymous
8 years ago

Ser så goood ut! ♥

susanne
8 years ago

Men jisses vad gott. 🙂

Anonymous
8 years ago

Sv: olja! Vet du vilken skola det blir!? 😀 åh, kom till Umeå och Språkskolan så ska du se att allt blir bra 😉

lisa rönnberg
8 years ago

Wow! Lägger till denna som bokmärke 😀

Dekora - Bakblogg
8 years ago

Alltså, helt underbart!

Aisha
8 years ago

Jag undrar bara, hur ändras mängden ingredienser om man bara har en form med 24 cm i diameter?

Anonymous
8 years ago

Men så GALET SMARRIGT det där såg ut!!! GIVE IT TO ME!!

psst – DU missar väl inte att tävla i julkalendern inne på min blogg, vinster för tiotusentals kronor !!!

Hanna
8 years ago

Den både låter och ser helt fantastiskt god ut!

Anonymous
8 years ago

Åh såg helt fantastiskt god ut!

Anna
8 years ago

Alltså, MUMS!! Älskar de där små bollarna!!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?