Citron- och bärtårta

Denna tårta gjorde jag till min älskade man som inte gillar choklad eller för söta saker. Tårtbotten är som vanligt gjord enligt detta recept och är fylld med citronmousse och hallonmousse, spacklad med italiensk marängsmörkräm för att bryta av det syrliga. Jag dekorerade även med krämen, passionsfrukt samt en kompott av blåbär och hallon. Kompotten gjorde jag genom att koka upp 1 dl gelesocker med 1 dl vatten med citron. När gelen svalnat så blandade jag det med bären.
 
 
This cake I made for my beloved husband who does not like chocolate or too sweet things. The cake base is as usual made according to this recipe and is filled with lemon mousseand raspberry mousse, trowelled with Italian meringue buttercream to break off the tart. I also decorated with the butter cream, passion fruit and a compote of blueberries and raspberries. The compote is made by boiling 1 dl of jelly sugar with 1 dl of water with lemon. When the gel is cooled down I mix it with the berries.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
7 år sedan

ser så gott ut

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x