Citron- och bärtårta

Denna tårta gjorde jag till min älskade man som inte gillar choklad eller för söta saker. Tårtbotten är som vanligt gjord enligt detta recept och är fylld med citronmousse och hallonmousse, spacklad med italiensk marängsmörkräm för att bryta av det syrliga. Jag dekorerade även med krämen, passionsfrukt samt en kompott av blåbär och hallon. Kompotten gjorde jag genom att koka upp 1 dl gelesocker med 1 dl vatten med citron. När gelen svalnat så blandade jag det med bären.
 
 
This cake I made for my beloved husband who does not like chocolate or too sweet things. The cake base is as usual made according to this recipe and is filled with lemon mousseand raspberry mousse, trowelled with Italian meringue buttercream to break off the tart. I also decorated with the butter cream, passion fruit and a compote of blueberries and raspberries. The compote is made by boiling 1 dl of jelly sugar with 1 dl of water with lemon. When the gel is cooled down I mix it with the berries.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citron- och bärtårta

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
8 years ago

ser så gott ut

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?