
Ibland blir chokladsuget så starkt att inte ens gammal hederlig Marabou mjölkchoklad hjälper. Typ som igår. Satt länge och funderade exakt vad det var för choklad jag var sugen på och detta blev slutresultatet. En chokladmousse tårta med valnötsbotten och krämig chokladmousse.

Den slinker ner oerhört snabbt och bara smälter i munnen. Plus är att den går riktigt snabbt att göra och innehåller få ingredienser! Det går bra att byta ut valnötterna till vilka andra nötter somhelst. Receptet hittar du nedan.
Ingredienser (botten):
1,5 dl valnötter
1,5 dl strösocker
4 st ägg
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kär valnötterna i en mixer.
3. Separera äggvitorna från gulan. Spara gulan till moussen och vispa vitan till ett fast skum.
4. Vänd ner strösocker och nötter försiktigt med en slickepott.
5. Smörj en springform med diameter på 20 centimeter och häll i smeten. Det kommer att se väldigt mycket ut, speciellt när den gräddas i ugnen men oroa dig inte den sjunker rejält sen när den svalnat.
6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
7. När botten har sjunkit kan du lossa springformens kanter och diska samt torka innan du sätter tillbaka den igen för att fylla tårtan med mousse.
Ingredienser (mousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
2. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
3. Vispa grädden löst.
4. Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
5. Häll över moussen i springformen och låt tårtan vila i kyl tills den stelnat, ca 4 timmar.
Herregud vad frestad man blir!
mumms
gott!
Ser ju hur gott ut som helst ju! 😀
Tack! Ja, riktigt god var den 😀
Har testat och det blev super gott! Tack för receptet 💕
Åh den ser gudomlig ut!
Mumsigt 😀
Hur menar du med ”vispa grädden löst”? I vilken konsistens ska grädden vara i ? 🙂
Det ser helt underbart ut alltså! 😀
Är det nutella du har ringlat över den eller bara smält choklad? 🙂
Det ser ju helt fantastiskt ut! <3
Kram
Hej. Vilken sorts choklad har du? blockchoklad eller 70% ?