Chocolate mousse cake

Ibland blir chokladsuget så starkt att inte ens gammal hederlig Marabou mjölkchoklad hjälper. Typ som igår. Satt länge och funderade exakt vad det var för choklad jag var sugen på och detta blev slutresultatet. En chokladmousse tårta med valnötsbotten och krämig chokladmousse.
 
Den slinker ner oerhört snabbt och bara smälter i munnen. Plus är att den går riktigt snabbt att göra och innehåller få ingredienser! Det går bra att byta ut valnötterna till vilka andra nötter somhelst. Receptet hittar du nedan.
 
Ingredienser (botten):
1,5 dl valnötter
1,5 dl strösocker
4 st ägg
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kär valnötterna i en mixer.
3. Separera äggvitorna från gulan. Spara gulan till moussen och vispa vitan till ett fast skum.
4. Vänd ner strösocker och nötter försiktigt med en slickepott.
5. Smörj en springform med diameter på 20 centimeter och häll i smeten. Det kommer att se väldigt mycket ut, speciellt när den gräddas i ugnen men oroa dig inte den sjunker rejält sen när den svalnat.
6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
7. När botten har sjunkit kan du lossa springformens kanter och diska samt torka innan du sätter tillbaka den igen för att fylla tårtan med mousse.
 
Ingredienser (mousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
2. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
3. Vispa grädden löst.
4. Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
5. Häll över moussen i springformen och låt tårtan vila i kyl tills den stelnat, ca 4 timmar.
Prenumerera
Notis om
guest
19 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
5 år sedan

Herregud vad frestad man blir!

Johanna
5 år sedan

gott!

Annie
5 år sedan

Ser ju hur gott ut som helst ju! 😀

N
N
3 år sedan

Har testat och det blev super gott! Tack för receptet 💕

Elina
5 år sedan

Åh den ser gudomlig ut!

ɑ n n i k ɑ
5 år sedan

Mumsigt 😀

Mimmi
3 år sedan

Hur menar du med ”vispa grädden löst”? I vilken konsistens ska grädden vara i ? 🙂

Anonym
5 år sedan

Det ser helt underbart ut alltså! 😀

Sara
3 år sedan

Är det nutella du har ringlat över den eller bara smält choklad? 🙂

Jasmine
5 år sedan

Det ser ju helt fantastiskt ut! <3
Kram

Marie
5 år sedan

Hej. Vilken sorts choklad har du? blockchoklad eller 70% ?

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x