3 tips för att lyckas med bakning

bakskola
De bästa tipsen för att lyckas med bakning!
Foto: Ulrika Pousette

3 tips som hjälper dig att lyckas med bakningen.

Bakning är så mycket mer än att blanda ihop ett gäng ingredienser som värms upp i ugnen. Mitt riktigt stora bakintresse började i årskurs tre efter min första hemkunskapslektion (minns att vi bakade scones) och sen dess har jag hunnit göra många missar som jag lärt mig av. Här är några av dem som gör rätt stor skillnad för sannolikheten att lyckas med bakningen. Varmt välkommen till min bakskola del 1!

1. Tålamod är en dygd

Antingen så är man så sugen att man inte kan vänta de där 30 minutrarna som degen behöver jäsa eller vila i kylen, eller så kommer gästerna närsomhelst. Man tänker att det nog inte gör så mycket om man bara väntar 20 minuter. Men jo, det gör skillnad. Och varje gång blir man lika besviken. Läxa lärd nummer #1: låt det ta sin tid.

2. Håll avståndet på bakplåten

Vi har nog alla varit med om att man skulle kunna klämma in två till bullar eller kakor på plåten för att slippa köra en till men sen glömmer man att de jäser i ungnen och istället för flera bakverk så har man ett stort, lika stort som plåten själv. Hellre fler plåtar och snygga kakor liksom.

3. Vispa, knåda, vispa!

Inser nu att jag börjar framstå som en lat jävel i min bakhistorik men när jag precis börjat få in snitsen med att baka och så så trodde jag inte att man behövde knåda eller vispa mer när ingredienserna börjat gå ihop. På senare år har jag dock lärt mig att en fluffig kaka ges av ordentligt vispade ägg och socker och ett saftigt bröd ges av att knåda degen i minst 10 minuter. När man tror att det är klart ska man köra lite till.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

bakskola

3 tips för att lyckas med bakning

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?