Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: 6-8
Ingredienser
Makloubeh
1 aubergine
1 blomkålshuvud
2 st potatisar
6 dl långkornigt ris
Kryddor
2 st hönsbuljongtärningar utspädd i hett vatten
1,5 tsk sjukryddor
1 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
Salt & svartpeppar
Fritering
Rapsolja
Garnering
Om man gillar nötter kan man garnera med stekta pinjenötter och mandlar
Lammlägg med smak av Palestina
4 st lammlägg
3 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1 citron
Olivolja
Kryddor
2 msk sumak
2 tsk sjukryddor
1 tsk kummin
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk kardemummapulver
1 krm riven muskotnöt
2 tsk salt
0,5 dl granatäppelsirap
Garnering
Ca 2-3 tsk sumak
Tarator, vitlökssås
1 dl tahina (sesampasta)
1 dl vatten
Saften från en citron
1 vitlöksklyfta
Ca 0,5 tsk salt
Tips!
Börja med köttet då det ska gotta sig i ugnen i cirka åtta timmar.
Portioner: 6-8st
Ingredienser
Makloubeh
1 aubergine
1 blomkålshuvud
2 st potatisar
6 dl långkornigt ris
Kryddor
2 st hönsbuljongtärningar utspädd i hett vatten
1,5 tsk sjukryddor
1 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
Salt & svartpeppar
Fritering
Rapsolja
Garnering
Om man gillar nötter kan man garnera med stekta pinjenötter och mandlar
Lammlägg med smak av Palestina
4 st lammlägg
3 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1 citron
Olivolja
Kryddor
2 msk sumak
2 tsk sjukryddor
1 tsk kummin
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk kardemummapulver
1 krm riven muskotnöt
2 tsk salt
0,5 dl granatäppelsirap
Garnering
Ca 2-3 tsk sumak
Tarator, vitlökssås
1 dl tahina (sesampasta)
1 dl vatten
Saften från en citron
1 vitlöksklyfta
Ca 0,5 tsk salt
TIPS!
Börja med köttet då det ska gotta sig i ugnen i cirka åtta timmar.
Börja med köttet då det ska gotta sig i ugnen i cirka åtta timmar.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK