Vegansk vit choklad

vitvegan1_59c948189606ee5391abe5a1.jpgKompisar! Jag har börjat tappa lite inspo till mina vego-måndagar. Har ni tips eller önskemål på veganska bakverk får ni gärna berätta om dem i kommentarsfältet. Annars behöver jag nog ta en kreativ paus tills dess att jag hittat inspiration igen. Den här veckan har jag iallafall testat att göra vegansk vit choklad smaksatt med syrligt lingonpulver. Det är såå enkelt att göra vegansk vit choklad. På riktigt, du smälter bara ihop 3 ingredienser, toppar med valfri smaksättning och låter stelna i kylskåpet. Rena barnleken!

Ingredienser:
150 g kakaosmör
4 msk kokosolja
2-4 msk kokossocker eller agavesirap
2 tsk lingonpulver
Gör såhär:
1. Smält ihop kakaosmör, kokosolja och sötning över ett vattenbad. Du kommer att få en svagt gulbrun, genomskinlig smet.
2. Häll upp smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Jag tycker att botten av en avlång brödform passar bra som choklad-form.
3. Låt chokladkakan stelna i kylskåpet och garnera med lingonpulver medan den fortfrande är lite kladdig och inte har stelnat helt.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x