Vegansk vit choklad

Kompisar! Jag har börjat tappa lite inspo till mina vego-måndagar. Har ni tips eller önskemål på veganska bakverk får ni gärna berätta om dem i kommentarsfältet. Annars behöver jag nog ta en kreativ paus tills dess att jag hittat inspiration igen. Den här veckan har jag iallafall testat att göra vegansk vit choklad smaksatt med syrligt lingonpulver. Det är såå enkelt att göra vegansk vit choklad. På riktigt, du smälter bara ihop 3 ingredienser, toppar med valfri smaksättning och låter stelna i kylskåpet. Rena barnleken!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Vegansk vit choklad

Ingredienser

150 g kakaosmör
4 msk kokosolja
2-4 msk kokossocker eller agavesirap
2 tsk lingonpulver

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

150 g kakaosmör
4 msk kokosolja
2-4 msk kokossocker eller agavesirap
2 tsk lingonpulver

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält ihop kakaosmör, kokosolja och sötning över ett vattenbad. Du kommer att få en svagt gulbrun, genomskinlig smet.
  2. Häll upp smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Jag tycker att botten av en avlång brödform passar bra som choklad-form.
  3. Låt chokladkakan stelna i kylskåpet och garnera med lingonpulver medan den fortfrande är lite kladdig och inte har stelnat helt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält ihop kakaosmör, kokosolja och sötning över ett vattenbad. Du kommer att få en svagt gulbrun, genomskinlig smet.
  2. Häll upp smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Jag tycker att botten av en avlång brödform passar bra som choklad-form.
  3. Låt chokladkakan stelna i kylskåpet och garnera med lingonpulver medan den fortfrande är lite kladdig och inte har stelnat helt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?