Vegansk pannacottapaj

Jag har fått många förfrågningar den senaste tiden om ett veganskt recept på mina pannacottapajer. Självklart antog jag utmaningen och resultatet ser ni ovan! En drömmig pannacottapaj med sprött pajskal gjort på veganska digestivekex, krämig pannacottafyllning med smak av vanilj och lime och sen har jag som vanligt bara gått bananas med dekorationen!

Den här pannacottapajen är fantastisk som den är men funkar också jättebra som ett grundrecept att utgå ifrån om du vill göra någon av mina andra pannacottapajer veganska!

Några av de mest besökta recepten på pannacottapaj är:

  1. Bärig pannacottapaj med kanel och kardemumma
  2. Pannacottapaj med vit choklad och lemon curd
  3. Pannacottapaj med mango och passionsfrukt
  4. Vit choklad pannacottapaj med rabarberspegel
  5. Kryddig äppelpannacottapaj
  6. Kokospannacottapaj med mangospegel

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du göra den i en form med diameter på 23 cm är det bara att ta alla ingredienser x1,5.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vegansk pannacottapaj

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
14 stycken veganska digestivekex à 15 g
100 g mjölkfritt margarin

Ingredienser (vegansk pannacotta):
4 dl vispbar soja-, kokos- eller havregrädde
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 nypa äkta vaniljpulver
rivet skal från 1 limefrukt
1 tsk agar agar pulver
färska bär och blommor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
14 stycken veganska digestivekex à 15 g
100 g mjölkfritt margarin

Ingredienser (vegansk pannacotta):
4 dl vispbar soja-, kokos- eller havregrädde
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 nypa äkta vaniljpulver
rivet skal från 1 limefrukt
1 tsk agar agar pulver
färska bär och blommor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp till kanten. Packa tätt så att du får ett stabilt pajskal.
  4. Låt pajskalet stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Pannacotta: Lägg alla ingredienserna förutom bär och blommor i en kastrull.
  6. Rör om tills alla ingredienserna fördelat sig jämn och fortsätt sedan rör om under uppvärmning.
  7. Låt pannacottan koka upp och sedan koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen.
  8. När pannacottan svalnat en aning kan du hälla upp den i pajskalet.
  9. Ställ tillbaka pajen i kylskåpet och låt stelna innan du garnerar och serverar!
Steg för steg

Video
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp till kanten. Packa tätt så att du får ett stabilt pajskal.
  4. Låt pajskalet stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Pannacotta: Lägg alla ingredienserna förutom bär och blommor i en kastrull.
  6. Rör om tills alla ingredienserna fördelat sig jämn och fortsätt sedan rör om under uppvärmning.
  7. Låt pannacottan koka upp och sedan koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen.
  8. När pannacottan svalnat en aning kan du hälla upp den i pajskalet.
  9. Ställ tillbaka pajen i kylskåpet och låt stelna innan du garnerar och serverar!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?