Jag har fått många förfrågningar den senaste tiden om ett veganskt recept på mina pannacottapajer. Självklart antog jag utmaningen och resultatet ser ni ovan! En drömmig pannacottapaj med sprött pajskal gjort på veganska digestivekex, krämig pannacottafyllning med smak av vanilj och lime och sen har jag som vanligt bara gått bananas med dekorationen!
Den här pannacottapajen är fantastisk som den är men funkar också jättebra som ett grundrecept att utgå ifrån om du vill göra någon av mina andra pannacottapajer veganska!
Några av de mest besökta recepten på pannacottapaj är:
- Bärig pannacottapaj med kanel och kardemumma
- Pannacottapaj med vit choklad och lemon curd
- Pannacottapaj med mango och passionsfrukt
- Vit choklad pannacottapaj med rabarberspegel
- Kryddig äppelpannacottapaj
- Kokospannacottapaj med mangospegel
Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du göra den i en form med diameter på 23 cm är det bara att ta alla ingredienser x1,5.