Ljus fudge med smak av apelsin, toppad med frystorkade hallon och rostad kokos
- Börja med att förbereda ingredienserna genom att finhacka den vita chokladen och ställ den åt sidan.
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och strö på kokos, rosta den i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Skaka om plåten halva tiden för en jämn rostning. När kokosen har fått en gyllenbrun färg är den färdig. Ställ åt sidan.
- Börja att göra fudgen genom med att blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull.
- Låt detta koka upp medan du rör om, i ca 15-20 minuter tills smeten når 120 grader med en termometer.
- Ta bort bastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Ha ner smöret som du skurit upp i mindre bitar och finhackad vit choklad. Rör om så det smälter och blir en jämn smet. Riv ner önskad mängd apelsinzest och rör om.
- Häll smeten i en form, ca 15×20 cm, klädd med smörpapper. Dekorera med frystorkade hallon och strö över rostad kokos. Låt svalna.
- Skär fudgen i bitar innan den hunnit stelna helt. Förvara sedan bitarna svalt.
Mörk fudge med salta kringlor och saltlakrits
- Börja med att ha ner vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och rör om. Koka upp detta på svag värme under omrörning till 120 grader, med hjälp av en termometer.
- När smeten är 120 grader varm, rör du ner smöret och glykosen. Låt detta koka i ytterligare en minut och ta sedan bort kastrullen från värmen.
- Rör ner den finhackade mörka chokladen och lite flingsalt, tills allting smält samman till en jämn smet.
- Häll upp i en form, 20×30 cm, klädd med smörpapper. Dekorera med salta kringlor och strö över lakrits strössel.
- Låt den svalna något, men skär upp i bitar innan den stelnar helt. Förvara sedan bitarna svalt. Hoppas att det ska smaka!