Tiramisukladdkaka

Denna tiramisukladdkaka är den ultimata kombinationen av två älskade desserter – krämig tiramisu och kladdig kladdkaka! Här möts en chokladig och seg kladdkaka med en ljuvlig tiramisu-inspirerad topping gjord på mascarpone, vispgrädde och kaffedoppade savoiardikex. Det bästa av två världar i en och samma kaka!

Choklad och kaffe är en oslagbar kombination som gör varje tugga fyllig och intensiv. Kladdkakan kan dessutom förberedas i förväg och blir ännu godare när den fått stå i kylskåpet över natten.
Perfekt som dessert till helgen, en lyxig fika eller när du vill imponera på gästerna utan att spendera timmar i köket. Följ det enkla receptet och njut av en magisk tiramisukladdkaka som smälter i munnen!

Tips för att lyckas med tiramisukladdkakan:

  1. Blanda smeten varsamt – Överarbeta inte smeten när du tillsätter mjölet, rör bara tills allt är blandat för att behålla den kladdiga konsistensen.
  2. Grädda tills mitten är vobblig – Kladdkakan ska vara fast i kanterna men fortfarande lite lös i mitten för att få den rätta kladdigheten efter att den svalnat.
  3. Låt kladdkakan vila i kylen i minst 4 timmar – Helst över natten, för att få den perfekt sega konsistensen.
  4. Vispa mascarpone och grädde kallt – Kylskåpskalla ingredienser ger en fast och fluffig topping.
  5. Doppa kexen snabbt i kaffet – Savoiardikex suger snabbt upp vätska, så doppa dem bara några sekunder för att undvika att de blir för blöta.
  6. Pudra kakao precis innan servering – Så att den inte smälter in i krämen och ger ett vackert, pudrigt utseende.
  7. Förvara i kylskåp men låt stå framme en stund innan servering – Detta gör att smakerna framträder ännu bättre och konsistensen blir perfekt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Tiramisukladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):

150 g smör

2,25 dl strösocker

1,25 dl kakao

0,25 tsk salt

2 ägg

1 dl vetemjöl

 

Ingredienser (tiramisu-topping):

2,5 dl kylskåpskall vispgrädde

250 g kylskåpskall mascarpone

1 msk vaniljsocker

1,5 dl florsocker

8 savoyardikex

1 dl starkt bryggkaffe

kakao att pudra över

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Tiramisu-topping: Vispa ihop vispgrädde och mascarpone riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp.
  8. Sikta ner vaniljsocker och florsocker. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  9. Nu är det dags att montera ihop kladdkakan. Börja med kexen.
  10. Innan du doppar dina kex i kaffet så är det bra att planera hur du ska lägga kexen i formen först så att du inte behöver tänka på det när kexen redan är doppade i kaffet. Doppa den sockrade delen av kexet, snabbt, i några sekunder i kaffet. Lägg de doppade kexen på kladdkakan.
  11. Avsluta med att toppa med mascarponekrämen och ställ kladdkakan i kylskåpet, fortfarande med kanterna på formen kvar.
  12. Låt tiramisukladdkakan stelna i kylskåpet i minst 1h innan servering. Pudra med kakao när det är dags att servera!

Dela receptet

3.3 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?