Subway cookies

Drömgoda subway cookies – att baka dem hemma själv är både enkelt och väldigt gott.

Ett av mina första recept på bloggen för sisådär 6 år sedan var ett recept på Subway cookies, alltså cookies som smakar som de som finns att köpa på Subway. Jag älskar maten på Subway men jag älskar kakorna ännu mer. Kan helt ärligt säga att det först och främst är för kakorna jag åker dit. Maten är lit mer som ett tillbehör haha!

Mycket har hänt sedan 6 år sedan och idag bakar jag mina Subway cookies lite annorlunda från det första receptet. Så det är inte mer än rätt att ni får mitt uppdaterade recept. Jag passade dessutom på att spela in en Youtube-video där jag steg för steg visar hur man bakar dem, som ni hittar lite längre ner i receptet.

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
subway cookies recept

Subway cookies

Portioner: 20

Ingredienser

Vanliga Subway cookies med mörk choklad:
150 g smör
1 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

Ljusa subway cookies med vit choklad & macadamianötter:
150 g smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
150 g vit choklad
100 g macadamianötter (rostade & saltade)

Mörka subway cookies med mörk- och vit choklad:
150 g smör
1 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocke
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk kakao
0,5 tsk bikarbonat
100 g mörk choklad (55% kakaohalt)
100 g vit choklad

Tips!

  • En följare har testat följande för glutenfritt: Byt ut mjölet mot 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk.

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Vanliga Subway cookies med mörk choklad:
150 g smör
1 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

Ljusa subway cookies med vit choklad & macadamianötter:
150 g smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
150 g vit choklad
100 g macadamianötter (rostade & saltade)

Mörka subway cookies med mörk- och vit choklad:
150 g smör
1 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocke
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk kakao
0,5 tsk bikarbonat
100 g mörk choklad (55% kakaohalt)
100 g vit choklad

TIPS!

  • En följare har testat följande för glutenfritt: Byt ut mjölet mot 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Ha sedan ner vetemjöl, salt och bikarbonat (gör du mörka subway cookies ska du även ha i kakao i detta steg). Rör ihop till en kladdig deg med slickepott.
  5. Grovhacka den choklad eller de nötter du ska smaksätta dina kakor med. Ha ner dem i bunken och rör om tills allt fördelat sig jämnt i degen.
  6. Plasta in bunken för varje smak och låt stå i kylskåpet i minst 20 min.
  7. Rulla degen till lika stora bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg kakbollarna på plåtarna med generöst med mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddning.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit matta i färgen och fått en gräddad kant. Ska du dekorera kakorna med ännu mer choklad så kan du göra det när de precis kommit ut ur ugnen och är supervarma så att chokladen fäster.
  9. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Ha sedan ner vetemjöl, salt och bikarbonat (gör du mörka subway cookies ska du även ha i kakao i detta steg). Rör ihop till en kladdig deg med slickepott.
  5. Grovhacka den choklad eller de nötter du ska smaksätta dina kakor med. Ha ner dem i bunken och rör om tills allt fördelat sig jämnt i degen.
  6. Plasta in bunken för varje smak och låt stå i kylskåpet i minst 20 min.
  7. Rulla degen till lika stora bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg kakbollarna på plåtarna med generöst med mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddning.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit matta i färgen och fått en gräddad kant. Ska du dekorera kakorna med ännu mer choklad så kan du göra det när de precis kommit ut ur ugnen och är supervarma så att chokladen fäster.
  9. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar i lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.6 31 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
116 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ali
Ali
3 years ago

Kan man inte dela en deg i tre olika delar?

Julia
Julia
3 years ago

Skulle man kunna göra den varianten med hallon som finns på subway och i så fall hur?
Älskar dina recept!

Nathalie Hansen
Nathalie Hansen
3 years ago

Kan man göra dessa glutenfria? 🙂

Lina
Lina
Svara till  Nathalie Hansen
3 years ago

Hej! Jag brukar göra dessa glutenfria, möjligt att de flyter ut lite mer men funkar och smakar toppen annars.

Amanda
Amanda
3 years ago

Bäst att förvara i skafferi, kyl eller frys om man vill att de ska hålla ett tag? 🥰

Ida
Ida
3 years ago

Hej!
Det absolut bästa receptet på kakor och jag älskar kakor! Jag är gravid igen och gar cravings men både jag och dottern är nog allergiska mot ägg 😭 snälla Camilla, hur gör jag dem äggfria? Har du något bra tips eller liknande recept. Tack på förhand! ❤

Néa
Néa
Svara till  Ida
5 months ago

Hej! Lite sent svar kanske men jag hittade precis det här receptet själv😅 i någon välsorterad mataffär bör det finnas ett slags äggsubstitut på den hyllan där de har sånt för allergiker, det glutenfria osv, jag har för mig att sist jag såg den så kom den i en liten gul tetra liknande mjölktetrorna. Du borde nog kunna höra med din vanliga butik annars om de inte kanske kan ta in det. I vissa fall säger ju folk att så kallade chiaägg ska funka, men jag har haft otur med de så vågar inte rekommendera här😅 Jag är själv mjölkproteinallergiker så jag vet hur klurigt det kan vara ibland att hitta bra alternativ. Hoppas det hjälper nåt, ha det fint!😊

Last edited 5 months ago by Néa
Mimmi Andersson
Mimmi Andersson
3 years ago

Så goda, tack receptet!<3

Elsa Delvert
Elsa Delvert
3 years ago

Kan man använda mjölkchoklad istället för mörkchoklad?

Erica
Erica
3 years ago

Jag som äter glutenfritt kunde inte bärga mig utan testa lite olika varianter till att göra dem glutenfria, bäst tyckte jag det blev att använda 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk!

Cicci
Cicci
3 years ago

Lite fundersam till hur jag ska göra. Du skriver: Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.

Men ska jag smälta smöret? Det står så men så står det vispa ihop smör osv och avsluta med det smälta smöret. Får inte ihop det riktigt?

Cicci
Cicci
3 years ago

Kunde iof kolla videon först så förstod jag 😉 nu ska jag baka 🙂

Emilia
Emilia
3 years ago

Kan man ta 200 g vit choklad istället för 100 g mörk och 100 g vit?

Mikki
Mikki
3 years ago

är det viktigt att ha farinsocker i dom mörk bruna?

Carina
Carina
3 years ago

Vilken sort farinsocker?

Agnes
Agnes
3 years ago

Glutenfria snälla

klara
klara
3 years ago

.

Last edited 3 years ago by klara
Clara
Clara
3 years ago

Går det bra att bara skippa macadamianötterna eller ska man öka någonting annat då?🤔

Linnéa
Linnéa
3 years ago

Gjorde dina cookies idag, men dom flöt inte ut särskilt mycket…. Vad kan jag har gjort för fel? (Goda blev dom förstås ändå!)

Linnéa
Linnéa
Svara till  camillahamid
3 years ago

Nejje, alltid med smör förstås! 😋

Malin Rehnberg
Malin Rehnberg
3 years ago

Jag får inte mina att flyta ut. Vad kan jag göra för fel då?

Emilia
Emilia
3 years ago

Kan man andvända mjölkchoklad istället för mörk?☺️

Emilia
Emilia
3 years ago

Mina kakor flöt inte ut, de var bara bollar och jag hade inte ens haft de i kylen.

Margot Djäkner
Margot Djäkner
3 years ago

Under punkt tre står det att man ska vispa ihop bl à smöret med andra ingredienser, efter det står det att man ska tillsätta smöret, när ska smöret tillsättas?

Erika
Erika
Svara till  Margot Djäkner
3 years ago

Undrar också över denna, är något förvirrad. 😂

Matilda
Matilda
Svara till  Margot Djäkner
3 years ago

Blev också lite förvirrad av detta 🙂 Enligt videon ska det smälta smöret tillsättas mellan punkt 3 och 4 i receptet, så jag misstänker att det smugit sig in ett extra ord i meningen?
Hur som blev kakorna sååå fantastiskt goda och fina!! Tack för ett toppen-recept!

Angelica
Angelica
3 years ago

Det här är det godaste jag varit med om!! Måste dock skaffa mig en glasskopa, men alltså det är receptet får mig att känna mig som ett proffs. Dessutom skulle jag nästan kunna säga att dem smakar bättre än på Subway!

7D845246-531B-4DC6-8C0E-C52196152D88.jpeg
Pernilla Ellis
Pernilla Ellis
3 years ago

Så goda! Extra plus var att det var så lätt att göra 🤩

Frida
Frida
3 years ago

Mina ville inte flyta ut helt i ugnen och vet inte varför.

image.jpg
Lina
Lina
3 years ago

Bästa receptet! Har gjort de glutenfria flera gånger och de är de bästa jag gjort.

Emilia
Emilia
3 years ago

Hur länge håller dom i kylskåpet? ☺️

Sandra
Sandra
3 years ago

Kan man frysa dem?

Sandra
Sandra
3 years ago

Hej
Kan man göra helt utan choklad? Tycker inte om choklad men gillar det sega med dessa kakor

Rarwww
Rarwww
3 years ago

Hej fungerar det me 70% procent kakohalt istället för 55% ?

Ermina
Ermina
3 years ago

Med vad kan jag ersätta ljus sirap?

Marwa
Marwa
3 years ago

Mmmmmm…. De blev jättegoda, jag bakar de nästan alltid 🥰🥰🥰 Tack Camilla

Marwa
Marwa
Svara till  camillahamid
3 years ago

👍👍👍

Josefine
Josefine
3 years ago

Gjorde dessa och mina smälte inte ut alls vad kan jag ha gjort för fel?

Sanna
Sanna
3 years ago

Kan man använda sig av bakpulver istället för bikarbonat? 🙂

Louise
Louise
Svara till  camillahamid
2 years ago

Jag bytte ut bikarbonat mot bakpulver dubbla mängden. Blev superbra!

Yasmina
Yasmina
3 years ago

Hej!
Om man har ägg i storlek S. Ska man använda 2 st då? Går de att göra kakorna utan choklad? Har ingen hemma men är så sugen haha!

Anna
Anna
3 years ago

Kan man byta ut ägget mot något?

Niklas
Niklas
3 years ago

Hej!

Ska prova att baka de glutenfria! Har en mindre fundering, fiberhusk. Byter man ut det mot något eller adderar man det bara?😊

Mvh, Niklas

Lisa
Lisa
3 years ago

En dum fråga kanske – i de ljusa kakorna med vit choklad, går det att utesluta nötterna? Kram 💕 (edit: såg precis att du redan svarat på den här kommentaren, var lite för snabb 😅)

Last edited 3 years ago by Lisa
Monnika Sjögren
Monnika Sjögren
3 years ago

Jättegoda! Rekommenderar starkt, men man kan även använda vita chokladknappar och blanda runt lite. Känsla: 🤤😍

Nelly Löfgren
Nelly Löfgren
3 years ago

Hej! Jättegoda kakor men jag gillade mest att ha 1,5 tsk salt då de smakar karamell aktigt!

Michaela
Michaela
3 years ago

Såååå goda

Felicia
Felicia
3 years ago

Mina flöt inte heller ut och jag bakade med smör och helt enligt receptet 🤔

Bert
Bert
3 years ago

Kan man göra dom äggfria? Är allergisk

Last edited 3 years ago by Bert
Diana
Diana
3 years ago

Vilken smör ska jag ha?

Karin
Karin
3 years ago

Som många andra här så flöt inte mina mörka cookies ut. Hade smör och ett vanligt ägg. Vägde mitt mjöl för att få korrekt mängd. Gjorde som på filmen. Såg nu att det är samma mängd mjöl som de utan kakao I smeten. Behövs inte kakaon kompenseras på något sätt?

Daniella
Daniella
3 years ago

Om man inte har en glasskopa, hur mkt ska varje kaka väga på ett ungefär? Har en matskedsmått som är rundat kan man använda de tro eller blir det för lite deg?

Isabelle
Isabelle
2 years ago

Gjorde en julvariant av det första receptet genom att tillsätta 4 tsk kanel och byta ut ca 50gr av chokladen mot torkade tranbär. Blev jättegoda och passar perfekt till julfikat!

Frida
Frida
2 years ago

Mina smälte inte heller ner fast jag använde smör 😔

Frida
Frida
2 years ago

Mina kakor flyter inte ut. De blir ca 1,5cm höga och ca 4-5 cm i diameter. Vad kan jag ha gjort fel?

Lillian Bergström
Lillian Bergström
2 years ago

Hej Camilla, nu har ju nämnda varumärke en kaka med kokossmak (som är helt underbar) har du möjligen nån ide om hur jag ändrar i något av dina recept för att få med kokossmaken?

Elin
Elin
2 years ago

Hej Camilla! Testade att göra både vanliga cookies och dom mörka, dom vanliga flöt ut hur fint som helst medan dom mörka bara blev bollar, dock fortfarande riktigt goda. Jag märkte dock att det är samma mängd vätska men mer mängd torra ingredienser i dom mörka och undrar hur det kan var så? Använde smör i bägge som du skrivit till andra att det kan bero på

Tips!

  • En följare har testat följande för glutenfritt: Byt ut mjölet mot 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?