Drömgoda subway cookies – att baka dem hemma själv är både enkelt och väldigt gott.
Ett av mina första recept på bloggen för sisådär 6 år sedan var ett recept på Subway cookies, alltså cookies som smakar som de som finns att köpa på Subway. Jag älskar maten på Subway men jag älskar kakorna ännu mer. Kan helt ärligt säga att det först och främst är för kakorna jag åker dit. Maten är lit mer som ett tillbehör haha!
Mycket har hänt sedan 6 år sedan och idag bakar jag mina Subway cookies lite annorlunda från det första receptet. Så det är inte mer än rätt att ni får mitt uppdaterade recept. Jag passade dessutom på att spela in en Youtube-video där jag steg för steg visar hur man bakar dem, som ni hittar lite längre ner i receptet.
Författare: Camilla Hamid
Kan man inte dela en deg i tre olika delar?
Recepten är inte identiska, därav att man behöver göra varje deg för sig ❤️
Skulle man kunna göra den varianten med hallon som finns på subway och i så fall hur?
Älskar dina recept!
Kan man göra dessa glutenfria? 🙂
Inte hunnit provbaka dem glutenfria än 🙂
Hej! Jag brukar göra dessa glutenfria, möjligt att de flyter ut lite mer men funkar och smakar toppen annars.
Bäst att förvara i skafferi, kyl eller frys om man vill att de ska hålla ett tag? 🥰
Kylen 🙂
Hej!
Det absolut bästa receptet på kakor och jag älskar kakor! Jag är gravid igen och gar cravings men både jag och dottern är nog allergiska mot ägg 😭 snälla Camilla, hur gör jag dem äggfria? Har du något bra tips eller liknande recept. Tack på förhand! ❤
Hej! Lite sent svar kanske men jag hittade precis det här receptet själv😅 i någon välsorterad mataffär bör det finnas ett slags äggsubstitut på den hyllan där de har sånt för allergiker, det glutenfria osv, jag har för mig att sist jag såg den så kom den i en liten gul tetra liknande mjölktetrorna. Du borde nog kunna höra med din vanliga butik annars om de inte kanske kan ta in det. I vissa fall säger ju folk att så kallade chiaägg ska funka, men jag har haft otur med de så vågar inte rekommendera här😅 Jag är själv mjölkproteinallergiker så jag vet hur klurigt det kan vara ibland att hitta bra alternativ. Hoppas det hjälper nåt, ha det fint!😊
Så goda, tack receptet!<3
😋🥰
Kan man använda mjölkchoklad istället för mörkchoklad?
Hejhej! Förlåt för sent svar. Det går bra 🙂
Jag som äter glutenfritt kunde inte bärga mig utan testa lite olika varianter till att göra dem glutenfria, bäst tyckte jag det blev att använda 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk!
Hejhej! Förlåt för sent svar <3 Åh, vad kul att du testat dig fram! 👏🏼👏🏼😍 Tack för att du delar med dig, skriver till detta i receptet!
Lite fundersam till hur jag ska göra. Du skriver: Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.
Men ska jag smälta smöret? Det står så men så står det vispa ihop smör osv och avsluta med det smälta smöret. Får inte ihop det riktigt?
Kunde iof kolla videon först så förstod jag 😉 nu ska jag baka 🙂
Kan man ta 200 g vit choklad istället för 100 g mörk och 100 g vit?
Hejhej, det går bra! <3
är det viktigt att ha farinsocker i dom mörk bruna?
Vilken sort farinsocker?
Brunt farinsocker (den mjuka/blöta varianten) 🥰
Glutenfria snälla
Hejhej! Har precis fått ett toppentips av en läsare, hur dem går att göra glutenfria! Kika under fliken “Tips!” längst ner i receptet 😍
.
Går det bra att bara skippa macadamianötterna eller ska man öka någonting annat då?🤔
Hejhej! Det går bra att skippa dem 🙂
Gjorde dina cookies idag, men dom flöt inte ut särskilt mycket…. Vad kan jag har gjort för fel? (Goda blev dom förstås ändå!)
Bakade du med margarin? 🥰
Nejje, alltid med smör förstås! 😋
Jag får inte mina att flyta ut. Vad kan jag göra för fel då?
Bakar du med margarin? ❤️
Kan man andvända mjölkchoklad istället för mörk?☺️
Ursäkta sent svar! Går superbra 😋
Mina kakor flöt inte ut, de var bara bollar och jag hade inte ens haft de i kylen.
Bakade du med margarin? ❤️
Under punkt tre står det att man ska vispa ihop bl à smöret med andra ingredienser, efter det står det att man ska tillsätta smöret, när ska smöret tillsättas?
Undrar också över denna, är något förvirrad. 😂
Blev också lite förvirrad av detta 🙂 Enligt videon ska det smälta smöret tillsättas mellan punkt 3 och 4 i receptet, så jag misstänker att det smugit sig in ett extra ord i meningen?
Hur som blev kakorna sååå fantastiskt goda och fina!! Tack för ett toppen-recept!
Det här är det godaste jag varit med om!! Måste dock skaffa mig en glasskopa, men alltså det är receptet får mig att känna mig som ett proffs. Dessutom skulle jag nästan kunna säga att dem smakar bättre än på Subway!
Wow, vad fina dem blev! 👏🏼 🤩
Så goda! Extra plus var att det var så lätt att göra 🤩
😍😍😍
Mina ville inte flyta ut helt i ugnen och vet inte varför.
Bakade du med margarin? ❤️
Bästa receptet! Har gjort de glutenfria flera gånger och de är de bästa jag gjort.
Tack! Vad kul att höra! 💕
Hur länge håller dom i kylskåpet? ☺️
Kan man frysa dem?
Det går jättebra! 🤩
Hej
Kan man göra helt utan choklad? Tycker inte om choklad men gillar det sega med dessa kakor
Hej fungerar det me 70% procent kakohalt istället för 55% ?
Med vad kan jag ersätta ljus sirap?
Mmmmmm…. De blev jättegoda, jag bakar de nästan alltid 🥰🥰🥰 Tack Camilla
Åh, tack själv fina du! Blir så glad att du tyckte om dem 😍
👍👍👍
Gjorde dessa och mina smälte inte ut alls vad kan jag ha gjort för fel?
Du kan ha packat mjölet för tätt i dl-måttet eller använt ett ägg i storlek S.
Kan man använda sig av bakpulver istället för bikarbonat? 🙂
Hejhej! Bikarbonat kan i regel bytas ut mot bakpulver, ½ tsk bikarbonat = 1 tsk bakpulver. Däremot har jag inte testat detta själv i detta recept! 🥰
Jag bytte ut bikarbonat mot bakpulver dubbla mängden. Blev superbra!
Hej!
Om man har ägg i storlek S. Ska man använda 2 st då? Går de att göra kakorna utan choklad? Har ingen hemma men är så sugen haha!
Hejhej! Ja, det kan du 🙂
Kan man byta ut ägget mot något?
2 msk vatten eller mjölk 🙂
Hej!
Ska prova att baka de glutenfria! Har en mindre fundering, fiberhusk. Byter man ut det mot något eller adderar man det bara?😊
Mvh, Niklas
En dum fråga kanske – i de ljusa kakorna med vit choklad, går det att utesluta nötterna? Kram 💕 (edit: såg precis att du redan svarat på den här kommentaren, var lite för snabb 😅)
Jättegoda! Rekommenderar starkt, men man kan även använda vita chokladknappar och blanda runt lite. Känsla: 🤤😍
Åh vad kul att du gillade dem! 😍
Hej! Jättegoda kakor men jag gillade mest att ha 1,5 tsk salt då de smakar karamell aktigt!
Hejhej, vad kul att du gillade dem! Vad bra att du hittat din perfekta saltmängd 😊❤️
Såååå goda
😍😍😍😍
Mina flöt inte heller ut och jag bakade med smör och helt enligt receptet 🤔
Det kan antingen bero på att man har packat mjölet för tätt i dl-måttet eller att temperaturen på ugnen är för hög. Alla ugnar är olika effektiva, testa sänk temperaturen något på din ugn om så är fallet ❤️
Hejhej! Det kan antingen bero på att man har packat mjölet för tätt i dl-måttet eller att temperaturen på ugnen är för hög. Alla ugnar är olika effektiva, testa sänk temperaturen något på din ugn om så är fallet ❤️
Kan man göra dom äggfria? Är allergisk
Ja! Ersätt varje ägg med 2 msk vatten eller mjölk 🥰
Vilken smör ska jag ha?
Hejhej! Det som heter “Smör” i affären ❤️
Som många andra här så flöt inte mina mörka cookies ut. Hade smör och ett vanligt ägg. Vägde mitt mjöl för att få korrekt mängd. Gjorde som på filmen. Såg nu att det är samma mängd mjöl som de utan kakao I smeten. Behövs inte kakaon kompenseras på något sätt?
Det kan antingen bero på för mycket mjöl, att man packat mjölet för tätt i dl-måttet eller att man har för hög ugnstemperatur och kan behöva sänka den något ❤️
Om man inte har en glasskopa, hur mkt ska varje kaka väga på ett ungefär? Har en matskedsmått som är rundat kan man använda de tro eller blir det för lite deg?
Jag skulle köra på 4-5 msk mått per kaka 🥰
Gjorde en julvariant av det första receptet genom att tillsätta 4 tsk kanel och byta ut ca 50gr av chokladen mot torkade tranbär. Blev jättegoda och passar perfekt till julfikat!
Låter supergott 😍
Mina smälte inte heller ner fast jag använde smör 😔
Det beror oftast på för mycket vetemjöl. Hur tätt packade du vetemjölet i dl-måttet?
Mina kakor flyter inte ut. De blir ca 1,5cm höga och ca 4-5 cm i diameter. Vad kan jag ha gjort fel?
Vilken storlek hade du på äggen? Använde du smör eller margarin? ❤️
Hej Camilla, nu har ju nämnda varumärke en kaka med kokossmak (som är helt underbar) har du möjligen nån ide om hur jag ändrar i något av dina recept för att få med kokossmaken?
Hejhej! Har inte hunnit testa den än, ska göra det och se om jag kan ta fram något liknande 🥰
Hej Camilla! Testade att göra både vanliga cookies och dom mörka, dom vanliga flöt ut hur fint som helst medan dom mörka bara blev bollar, dock fortfarande riktigt goda. Jag märkte dock att det är samma mängd vätska men mer mängd torra ingredienser i dom mörka och undrar hur det kan var så? Använde smör i bägge som du skrivit till andra att det kan bero på
Hejhej, tack för din feedback – fler tycks ha samma problem och jag ska provbaka dessa på nytt för att undersöka saken ❤️