Sötpotatismousse

Ni är många som efterfrågar lite hälsosammare fikaalternativ att variera era fikastunder med. En personlig favorit är min drömgoda och härligt luftiga chokladmousse gjord på sötpotatis. Du läste rätt! Men oroa dig inte, moussen smakar inte ett dugg sötpotatis. Sötpotatisen bidrar bara till den hörliga konsistense. Smaken, den står kakaon för.

Den här chokladmoussen är vegansk, glutenfri och fri från vitt socker. Ni bara måste prova! Den smakar verkligen ljuvligt och gick till och med hem hos min kräsna 5 åring som annars aldrig hade ätit sötpotatis

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Sötpotatismousse

Ingredienser

Ingredienser (vegansk chokladmousse med sötpotatis):
3 små sötpotatisar à ca 300 g
1 dl tahini (sesampasta)
2 dl kakao
6 msk agavesirap eller dadelsirap
2 dl växtbaserad vispgrädde (viktigt att den går att vispa)
färska hallon och 3 dl växtbaserad vispgrädde att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (vegansk chokladmousse med sötpotatis):
3 små sötpotatisar à ca 300 g
1 dl tahini (sesampasta)
2 dl kakao
6 msk agavesirap eller dadelsirap
2 dl växtbaserad vispgrädde (viktigt att den går att vispa)
färska hallon och 3 dl växtbaserad vispgrädde att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Steg för steg
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Dela sötpotatisarna på längden och lägg dem med den skurna sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Baka sötpotatishalvorna i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
  4. Gröp ur innehåller i sötpotatisarna och mixa ihop till en slät smet med tahini, kakao och sirap.
  5. I en annan skål vispar du grädden till mjuka toppar. Ha i den chokladiga sötpotatissmeten och vispa till en jämn och fluffig smet.
  6. Fördela moussen i portionsglas och låt stelna i kylskåpet i minst 1h innan du toppar med vispgrädde och hallon och serverar!
Video
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Dela sötpotatisarna på längden och lägg dem med den skurna sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Baka sötpotatishalvorna i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
  4. Gröp ur innehåller i sötpotatisarna och mixa ihop till en slät smet med tahini, kakao och sirap.
  5. I en annan skål vispar du grädden till mjuka toppar. Ha i den chokladiga sötpotatissmeten och vispa till en jämn och fluffig smet.
  6. Fördela moussen i portionsglas och låt stelna i kylskåpet i minst 1h innan du toppar med vispgrädde och hallon och serverar!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?