Somrig granola

Granola, den lyxigare varianten av müsli! Granola rostas i ugnen och består av många härliga stora bitar av blandad torkad frukt och nötter. Det bästa med hemgjord granola är att du kan ha ner dina favoriter och i den mängd du önskar! Rosta din granola i min stora plåt, så slipper du riskera att spilla granola när den ska röras om under gräddningen – tack vare dem höga kanterna!

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Somrig granola

Ingredienser

8 dl havregryn (300 g)
0,5 dl solroskärnor (30 g)
1,5 dl koncentrerad äppeljuice (150 g)
3 msk rapsolja (40 g)
0,5 tsk salt
1,5 dl frystorkade jordgubbar
1 dl maraconamandlar
0,5 dl valnötter
5-6 torkade aprikoser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

8 dl havregryn (300 g)
0,5 dl solroskärnor (30 g)
1,5 dl koncentrerad äppeljuice (150 g)
3 msk rapsolja (40 g)
0,5 tsk salt
1,5 dl frystorkade jordgubbar
1 dl maraconamandlar
0,5 dl valnötter
5-6 torkade aprikoser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck en 30×40 cm plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda havregryn, solroskärnor, juice, olja och salt ordentligt i en bunke.
  3. Sprid ut granolan på plåten och rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Rör om 3-5 gånger under tiden så allt blir jämnt gräddat. Låt sedan granolan svalna i plåten.
  4. Grovhacka nötterna och skär den torkade frukten i mindre bitar och blanda ner det i havregrynsblandningen tillsammans med dem frystorkade jordgubbarna.
  5. Förvara i en burk med lufttätt lock. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck en 30×40 cm plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda havregryn, solroskärnor, juice, olja och salt ordentligt i en bunke.
  3. Sprid ut granolan på plåten och rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Rör om 3-5 gånger under tiden så allt blir jämnt gräddat. Låt sedan granolan svalna i plåten.
  4. Grovhacka nötterna och skär den torkade frukten i mindre bitar och blanda ner det i havregrynsblandningen tillsammans med dem frystorkade jordgubbarna.
  5. Förvara i en burk med lufttätt lock. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?