Sommartårta med marinerade jordgubbar

kokets_kurser3_2.jpg

Inlägget är i annonssamarbete med Kökets kurser

Det har varit ett riktigt roligt projekt att gå Kökets tårtkurs! Jag har varierat lite och bakat recept både från punkt till pricka och haft kursen som inspiration i bakhuvudet när jag har tagit fram nya recept. Det är så skönt att ha kursen lättillgänglig i mobilen och datorn och kunna ta fram den enkelt när man behöver tårtinspiration eller behöver bra tårtbaksråd av Tea Malmegård.

kokets_kurser3_3.jpg

De senaste dagarna har jag kikat mycket på lektionen om gräddtårtor och föll lite extra för hennes sommartårta! Det är med andra ord en Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Thore Skogman-tårta, Herrgårdstårta, Fredrik och Flickornas tårta. Ja ni fattar, en marängtårta med sockerkaksbotten helt enkelt och Teas tårta fylls med grädde och marinerade jordgubbar. Jag gick lite utanför receptet och hade ett lager lime curd mellan bottnarna för extra mycket syrlighet. Alltså den här tårtan är magiskt god!

Bottnarna är supersaftiga och toppade med mandelflarn som ger ett härligt crunch mitt i allt mjukt och krämigt. Och de limemarinerade jordgubbarna var helt fantastiska! Det här är absolut inte sista gången som jag bakar den här tårtan. Och så enkel att både baka och montera. Det är det jag älskar med kursen, att Tea visar allt från avancerade tårtor till lite enklare varianter.

Även fast jag bakar varje dag och kan massor om bakning så kan man verkligen aldrig lära sig för mycket! Därför är det så kul att gå en sån här kurs hemifrån och få höra och se en utbildad konditor baka. Du kan läsa mer om hur du går kursen HÄR och om du anger koden MKS50 så får du 50 kr rabatt fram till den 15 augusti.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x