Snabba semlor på smördeg

Fotograf: Joel Wetzel

Om du tycker om semlor men inte har tiden eller orken att göra klassiska semlor från grunden men fortfarande vill ha den där hembakta känslan – då är det här semlorna för dig. Det här är härligt fraskrispiga semlor gjorda på *trumvirvel* köpt smördeg (den med riktigt smör) som fylls med en nötig mandelmassa och luftig grädde. Det är helt enkelt en riktigt snabb och enkel wienersemla. Perfekt att göra när man vill baka semlor med barnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

snabba wienersemlor

Snabba semlor på smördeg

Portioner: 8

Ingredienser

250 g smördeg
ägg att pensla med
flagad mandel att garnera med

Mandelmassa:
300 g mandelmassa
1 dl rostad & saltad sötmandel, finhackad
0,5 dl farinsocker
0,5 dl vispgrädde (ovispad)

Garnering:
3 dl vispgrädde
florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

250 g smördeg
ägg att pensla med
flagad mandel att garnera med

Mandelmassa:
300 g mandelmassa
1 dl rostad & saltad sötmandel, finhackad
0,5 dl farinsocker
0,5 dl vispgrädde (ovispad)

Garnering:
3 dl vispgrädde
florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Rulla ut smördegen på en plåt och skär i 8 rektanglar.
  3. Pensla degen med uppvispat ägg och vik varje rektangel på mitten längs med kortsidan så att du får kvadrater.
  4. Pensla de vikta smördegsbitarna med ägg och garnera med flagad mandel.
  5. Grädda dom sen i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
  6. Riv mandelmassan grovt och vispa ihop det i en bunke med finhackad mandel, farinsocker och vispgrädde med hjälp av en elvisp tills det går ihop till en jämn massa.
  7. Öppna upp smördegsbröden med en kniv och fyll med mandelmassan och vispad grädde. Garnera med florsocker.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Rulla ut smördegen på en plåt och skär i 8 rektanglar.
  3. Pensla degen med uppvispat ägg och vik varje rektangel på mitten längs med kortsidan så att du får kvadrater.
  4. Pensla de vikta smördegsbitarna med ägg och garnera med flagad mandel.
  5. Grädda dom sen i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
  6. Riv mandelmassan grovt och vispa ihop det i en bunke med finhackad mandel, farinsocker och vispgrädde med hjälp av en elvisp tills det går ihop till en jämn massa.
  7. Öppna upp smördegsbröden med en kniv och fyll med mandelmassan och vispad grädde. Garnera med florsocker.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.5 15 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?