Smörgåsbakelser

Smörgåstårta är ju bara så himla gott! Perfekt sommarmat att bjuda på både till fest och vardag. Här hemma är det dock bara jag och min man som tycker om smörgåstårta. Min fyraåring och ettåring har inte riktigt förstått sig på konceptet och då är det så himla onödigt att göra en hel smörgåstårta som två personer ska försöka trycka i sig. Oavsett hur mycket man älskar smörgåstårta så går det inte att äta den mängden själv haha!

Till bottnarna använde jag runda polarbröd vilket ger en ordentlig portion. Vill du göra dem i mindre storlek kan du helt enkelt stansa ut mindre cirklar från t.ex rostbröd. Fyllningen består av en krämig tonfiskröra. Bakelsen har jag sedan dekorerat med ärtskott, körsbärstomater, citroner, rökt lax och räkor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Smörgåsbakelser

Portioner: 4

Ingredienser

12 skivor runda polarbröd
3 burkar tonfisk med vatten
0,5 dl majonäs
1 dl matyoghurt
100 g färskost
1 salladslök
vitlökspeppar
salt
0,5 msk dijonsenap
saft från en halv citron
ärtskott, körsbärstomater, räkor, rökt lax och citron skivor till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

12 skivor runda polarbröd
3 burkar tonfisk med vatten
0,5 dl majonäs
1 dl matyoghurt
100 g färskost
1 salladslök
vitlökspeppar
salt
0,5 msk dijonsenap
saft från en halv citron
ärtskott, körsbärstomater, räkor, rökt lax och citron skivor till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en bunke.
  2. Finhacka salladslöken tillsätt det till tonfisken tillsammans med majonäs, matyoghurt, färskost, vitlökspeppar, salt, senap och citronsaft.
  3. Varva brödskivorna med tonfiskfyllningen. Täck även sidorna och fäst sedan ärtskotten längs med dem.
  4. Garnera sedan bakelserna med grönsaker, räkor och lax.
  5. Du kan servera direkt men allra godast smakar de efter några timmar i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en bunke.
  2. Finhacka salladslöken tillsätt det till tonfisken tillsammans med majonäs, matyoghurt, färskost, vitlökspeppar, salt, senap och citronsaft.
  3. Varva brödskivorna med tonfiskfyllningen. Täck även sidorna och fäst sedan ärtskotten längs med dem.
  4. Garnera sedan bakelserna med grönsaker, räkor och lax.
  5. Du kan servera direkt men allra godast smakar de efter några timmar i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?