Saftiga kardemummabullar med dulce de leche

kardemummabullardulcedeleche1

Det finns inget som slår en riktigt saftig hembakt bulle. Men det här mina vänner, det är bullarnas bulle. Riktigt saftiga kardemummabullar fyllda med salt karamell. I degen har jag mycket smör och kardemumma så att bullarna riktigt smälter i munnen!kardemummabullardulcedeleche2kardemummabullardulcedeleche3

Kardemumma och karamell passar dessutom sjukt bra tillsammans smakmässigt. Den här bullen kan verkligen inte bli bättre. Dessutom är det så skönt att slippa göra fyllningen själv. Du fyller bullarna med dulce de leche precis som den är och toppar bara med lite flingsalt efter gräddning. Enkelt och helt fantastiskt gott!kardemummabullardulcedeleche4

Dessa bullar kommer definitivt att bakas fler gånger hemma i mitt kök! Receptet ger 40 saftiga bullar.

Ingredienser (fyllning)
225 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 msk grovmalna kardemummakärnor

1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (vetedeg):
50 g jäst
4,25 dl rumstempererad mjölk
5 tsk grovmalna kardemummakärnor
250 g mjukt smör
1,75 dl strösocker
835 g vetemjöl (ca 14 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling
Ingredienser (fyllning):
1 burk dulce de leche à 397 g  till fyllningen, flingsalt till toppingen
Ingredienser (sockerlag):
1 dl vatten
0,5 dl strösocker
blandning av strösocker och malen kanel som garnering eller pärlsocker
Gör såhär:
  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
  3. Ha sedan i kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  5. Kavla ut degen till en stor rektangel. Jag brukar köra på två stycken på ca 60×30 cm.
  6. Bre ut ett tunnt lager fyllning över hela rektangeln och vik den sedan på långsidan.
  7. Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln. För att forma bullarna kniper du sen ihop två remsor i ena änden, drar ut dem lite och knyter som ett nystan runt två fingrar. Upprepa processen för alla remsor.
  8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck med en bakduk och låt jäsa i 1-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
  9. Lägg dulce de leche:en i en spritspåse och fyll mitten av bullarna generöst med karamellen.
  10. Sätt ugnen på 190 grader.
  11. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  12. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen. Toppa därefter karamellen med flingsalt.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x