Så här gör du:
- Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
- Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en lufttät burk för att svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Blanda alla torra ingredienser till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
- I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
- Ha sedan i ägg och filmjölk och vispa lite till.
- Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
- Fördela muffinsformarna i en muffinsplåt (24 stycken) och fyll med 1/2 smet.
- Spritsa vaniljkräm i mitten av smeten i varje form och lägg sedan några bär i varje form.
- Nyp ihop alla ingredienserna till smulet i en skål till en deg. Smula degen över muffinsarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Tror du att man kan göra den i en form?
Tack för alla fina recept ❤️