Saffranskladdkaka

Fotograf: Ulrika Pousette

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Saffranskladdkaka

Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser

300 g vit choklad
225 g smör
2 paket saffran à 0,5 g
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
4 ägg

Florsocker, att pudra med
Servera med lättvispad grädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10 bitarst

Ingredienser

300 g vit choklad
225 g smör
2 paket saffran à 0,5 g
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
4 ägg

Florsocker, att pudra med
Servera med lättvispad grädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka sedan den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sedan saffranet och rör om tills det löst upp sig och gett smöret en fin och gul färg.
  4. Blanda samman resten av alla ingredienserna, saffranssmöret och den smälta vita chokladen i en bunke, bara tills det precis har gått ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i den fodrade formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, men helst över natten. Pudra florsocker precis innan servering och servera med fluffigt lättvispad grädde. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka sedan den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sedan saffranet och rör om tills det löst upp sig och gett smöret en fin och gul färg.
  4. Blanda samman resten av alla ingredienserna, saffranssmöret och den smälta vita chokladen i en bunke, bara tills det precis har gått ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i den fodrade formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, men helst över natten. Pudra florsocker precis innan servering och servera med fluffigt lättvispad grädde. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?