Härligt saftiga och smöriga saffransgifflar med mandelmassa som bara smälter i munnen!
Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Härligt saftiga och smöriga saffransgifflar med mandelmassa som bara smälter i munnen!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Ingredienser
Saffransdeg:
50 g rumstempererad jäst
500 g rumstempererad mjölk (5 dl)
1 g saffran
250 g rumstempererat smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
0,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
Garnering:
Smält smör till pensling
Strösocker
Tips!
Ingredienser
Saffransdeg:
50 g rumstempererad jäst
500 g rumstempererad mjölk (5 dl)
1 g saffran
250 g rumstempererat smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
0,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
Garnering:
Smält smör till pensling
Strösocker
TIPS!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK