Så här gör du:
- Riv mandelmassan fint.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
- Ha sedan i saffran och kardemumma. Rör om tills saffranet löst upp sig i degspadet och ha sedan i smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Kavla ut degen till en stor rektangel. Jag brukar köra på ca 60×30 cm.
- Bred ut ett tunt lager fyllning över hela rektangeln och rulla sedan ihop den. Skär rullen i 20 lika tjocka skivor.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar, täck med en bakduk och låt jäsa i 1-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
- Under tiden kan du göra toscaglasyren.
- Lägg smör, strösocker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills smeten tjocknar. Blanda ner mandeltoscan tills den fördelats jämnt i smeten.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar.
- Toppa sedan varje bulle med mandeltosca.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.