Saffransblondies med lingonfrosting

Inlägget är i annonssamarbete med Kökets Favoriter.

Just nu har Kökets Favoriter hela 25% rabatt på mina favoritformar från Nordic Ware. Jag klickade hem en form med flera små formar som jag bakade dessa saffransblondies i. Hur fina? Har du inte någon form från Nordic Ware än så tycker jag verkligen att du ska passa på, klicka HÄR för att se alla formar som finns i lager.. De är så tåliga och dessutom tunga så att man får en jämn och fin gräddning. Dessutom så är det bara att smörja formen med rikligt med smör, inget ströbröd eller liknande, så är det superenkelt att ta ut kakan ur formen. Och det är inte bara sockerkakor man kan baka i de här formarna. Det funkar utmärkt att även baka tyngre kakor såsom brownies, blondies och kladdkakor.

Förutom att mina saffransblondies blev väldigt fina så blev de dessutom galet goda. De här bara måste ni prova. Receptet bakas i antingen i denna form från Nordic ware eller i en rektangulär ugnsfast form, täckt med bakplåtspapper, med måtten 20×30 cm, vilket ger 8 portioner.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Saffransblondies med lingonfrosting

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (saffransblondie):
150 g smör
1 g saffran
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 msk mjölk

Ingredienser (lingonfrosting):
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
0,5 dl lingonpulver
1 dl florsocker
lingon att dekorera med

Tips!

  • Gör saffransblondies glutenfritt genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (saffransblondie):
150 g smör
1 g saffran
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 msk mjölk

Ingredienser (lingonfrosting):
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
0,5 dl lingonpulver
1 dl florsocker
lingon att dekorera med

TIPS!

  • Gör saffransblondies glutenfritt genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Smörj din Nordic Ware form generöst med smör, se till att verkligen komma åt varje skrymsle och vrå av formen.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Blanda ner saffran. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke rör du ihop strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt saffranssmöret och rör ihop till en tjock smet.
  4. Ha sedan i ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg och till sist mjölken och rör om igen.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du tar ut kakorna ur formen.
  6. Under tiden gör du frostingen. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp. Tillsätt lingonpulvret och vispa lite till.
  7. Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Spritsa frostingen på blondiesarna. Dekorera med lingon.
  9. Servera direkt eller förvara övertäckta i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Smörj din Nordic Ware form generöst med smör, se till att verkligen komma åt varje skrymsle och vrå av formen.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Blanda ner saffran. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke rör du ihop strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt saffranssmöret och rör ihop till en tjock smet.
  4. Ha sedan i ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg och till sist mjölken och rör om igen.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du tar ut kakorna ur formen.
  6. Under tiden gör du frostingen. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp. Tillsätt lingonpulvret och vispa lite till.
  7. Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Spritsa frostingen på blondiesarna. Dekorera med lingon.
  9. Servera direkt eller förvara övertäckta i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
inis
inis
4 years ago

Hej, hörde att du kommer till efter fem ikväll (3 december). Kommer du bjuda Tilde och gänget i på pepparkakor? Jag tror Tilde och Henrik och övriga gänget skulle älska att få smaka.
Kram läsare.

Tips!

  • Gör saffransblondies glutenfritt genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?