Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop ägg och strösocker pösigt för hand. Tillsätt sen rivet citronskal, bakpulver, salt och vetemjöl.
- Arbeta ihop alltsammans till en blöt deg. Rulla degen till små bollar och placera ut dom på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter.
- Värm upp aprikosmarmelad på medelvärme i en kastrull.
- Sen är det bara att vända ner dem i den uppvärmd aprikosmarmelad som du gärna får låta dem låta gotta sig i så länge som möjligt, minst 30 minuter både för att suga åt sig fukt och smak innan du lyfter upp dem med en gaffel och rullar i kokos.
- Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur. De här kakorna blir godare ju längre de får stå!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.