Rabarbersylt

De senaste dagarna har jag fått massor med receptidéer där huvudrollen är rabarbersylt! Egentligen är sylt en sån sak som jag faktiskt brukar köpa eftersom att jag egentligen inte brukar baka med det så mycket. Men eftersom att 1, rabarbersylt inte säljs i någon butik där jag bor och 2, jag blev sugen på att göra min egen så har jag nu tagit fram ett riktigt dunderrecept på den absolut godaste rabarbersylten.

Hemligheten? Jag smaksätter min sylt med både vanilj och kardemumma. Inte för mycket, det bara finns där i bakgrunden och gör den här sylten till något alldeles extra. Alltså den här sylten blir liksom härligt seg på något sätt och den syrliga smaken passar helt perfekt med sockersöta bakverk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Rabarbersylt

Ingredienser

1,2 kg rabarber (jag använder fryst men det går lika bra med färsk)
3 dl syltsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk malen kardemumma

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1,2 kg rabarber (jag använder fryst men det går lika bra med färsk)
3 dl syltsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk malen kardemumma

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Om du använder färsk rabarber behöver du först ansa och skala den om den är grov. Skär den sedan i små bitar.
  2. Lägg rabarberbitar och syltsocker i en kastrull och värm upp på medelvärme tills rabarbern börjat ge ifrån sig vätska. Då kan du höja värmen så att det börjar koka.
  3. Tillsätt vaniljpulcer och kardemumma.
  4. Rör om med jämna mellanrum tills dess att rabarbern lös upp sig och sylten tjocknat.
  5. Vill du så kan du mixa den slät men jag föredrar när det är lite bitar av rabarber i sylten.
  6. Häll upp rabarbersylten i rengjorda burkar som sluter tätt och låt svalna i kylskåpet. Sylten kan förvaras kallt i flera månader.
Steg för steg

Video
  1. Om du använder färsk rabarber behöver du först ansa och skala den om den är grov. Skär den sedan i små bitar.
  2. Lägg rabarberbitar och syltsocker i en kastrull och värm upp på medelvärme tills rabarbern börjat ge ifrån sig vätska. Då kan du höja värmen så att det börjar koka.
  3. Tillsätt vaniljpulcer och kardemumma.
  4. Rör om med jämna mellanrum tills dess att rabarbern lös upp sig och sylten tjocknat.
  5. Vill du så kan du mixa den slät men jag föredrar när det är lite bitar av rabarber i sylten.
  6. Häll upp rabarbersylten i rengjorda burkar som sluter tätt och låt svalna i kylskåpet. Sylten kan förvaras kallt i flera månader.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.8 5 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nicole
Nicole
2 years ago

Kan jag använda vaniljpasta istället för vaniljpulver?

Patricia
Patricia
2 years ago

Kan jag använda socker och konserveringsmedel istället för syltsocker?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?