Popcornbollar

Någon mer än jag som älskar kombinationen salt, sött och chokladigt? Det är en såndär grej som man antingen älskar eller hatar och jag ingår i den förstnämnda gruppen. Bland det godaste jag vet är att äta popcorn och choklad eller chips och choklad samtidigt haha. Det är SÅ gott!

Häromdagen såg jag ett riktigt dunderrecept hos ett av mina favoritkonton på instagram @tipsotrix på popcornbollar och kände att det stod mitt namn över hela receptet. Jag var bara tvungen att testa! Jag har korrigerat receptet bara lite grann för mer chokladsmak.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Popcornbollar

Portioner: 12

Ingredienser

200 gram rumsvarmt Smör
1,5 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl opoppade popcorn
salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

200 gram rumsvarmt Smör
1,5 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl opoppade popcorn
salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Poppa popcornen och salta dom lite.
  2. Lägg undan 2 dl popcorn om du krossar i handen till garnering.
  3. Vispa smör, florsocker och kakao krämigt. Se till att vispa riktigt länge så blir smaken av smör inte så intensiv.
  4. Blanda ner popcornen tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Tryck ihop smeten och forma till bollar.
  6. Rulla bollarna i de krossade popcornen. Låt dem stå i kylen en stund för att stelna.
  7. Servera och njut!
Steg för steg

Video
  1. Poppa popcornen och salta dom lite.
  2. Lägg undan 2 dl popcorn om du krossar i handen till garnering.
  3. Vispa smör, florsocker och kakao krämigt. Se till att vispa riktigt länge så blir smaken av smör inte så intensiv.
  4. Blanda ner popcornen tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Tryck ihop smeten och forma till bollar.
  6. Rulla bollarna i de krossade popcornen. Låt dem stå i kylen en stund för att stelna.
  7. Servera och njut!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?