Ny dag betyder ny kladdkaka! Den här varianten är väldigt julig och perfekt att servera till vintern och julens alla mysiga fikastunder. Kladdig pepparkakskladdkaka (smakar precis som pepparkaksdeg och passar därför perfekt till dig som älskar att äta pepparkaksdeg men vill slippa magont) som toppas med en härligt sötsyrlig och god lingonfrosting. Lingonfrostingen är ren och skär inspiration från min favoritperson i hela bakpoddvärlden, aka min vän och kollega i bakpodden Tillåt Kakor, Emma Brink Rask.
Receptet bakas i en rund springform med avtagbara kanter och ger en härlig kladdkaka på 10-12 bitar. Pepparkakskladdkakan är supergod som den är och frostingen är inget måste men perfekt om du vill bryta av med något syrligt och fräscht.
Var hittar man lingonpulver? Går det annars att göra med riktiga lingon?
Ser jättegott ut! Kan man byta ut lingonpulvret mot lingonsylt? Jag bor i Australien så jag har inte tillgång till pulver.
Kan man använda pepparkakskrydda istället?Och isåfall hur mycket? I en påse från Santa Maria är det 18 g.
En undran till, Det var slut på lingonpulver i affären. Kan jag röra ned lite lingonsylt i frostingen? El mosa frysta lingon ( upptinade ) och ha i?
Tacksam för hjälpen …
Tack för alla goda recept du delar med dig Camilla 😃. Uppskattas väldigt!
Önskar God Jul och fina juldagar 🎄🤩🎅 … / Mvh Emilia ⭐️