Påskcheesecake

Fotograf: Ulrika Pousette

Okej, lyssna på det här… Spröd kexbotten möter len vit chokladcheesecake med citron, som toppas med färgglada choklad godisägg. Det här är en ljuvligt god cheesecake som bakas helt utan ugn och som glädjer både smaklökar och ögon!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Påskcheesecake

Portioner: 10-12

Ingredienser

Botten:
100 g smör
15 digestivekex

Cheesecake:
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
zest från en citron
1 dl florsocker
Godisägg att garnera med

Tips!

  • Gör den glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.
  • Viktigt att låta den vita chokladen svalna helt innan du har ner det i smeten, annars blir det klumpar i smeten!

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Botten:
100 g smör
15 digestivekex

Cheesecake:
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
zest från en citron
1 dl florsocker
Godisägg att garnera med

TIPS!

  • Gör den glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.
  • Viktigt att låta den vita chokladen svalna helt innan du har ner det i smeten, annars blir det klumpar i smeten!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
  4. Låt formen stå i kylskåpet i minst 1 timme, medan du gör fyllningen.
  5. Cheesecake: Smält den vita chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt den sedan svalna helt, den ska vara tjock men fortfarande rinnig.
  6. Vispa ihop färskost och grädde till en tjock smet med hjälp av en elvisp.
  7. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa ihop det till en krämig smet.
  8. Till sist har du ner citronzest och siktar ner florsocker och vänder ihop detta med en slickepott.
  9. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 1 timme innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  10. Garnera sedan med godisägg innan du serverar den. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
  4. Låt formen stå i kylskåpet i minst 1 timme, medan du gör fyllningen.
  5. Cheesecake: Smält den vita chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt den sedan svalna helt, den ska vara tjock men fortfarande rinnig.
  6. Vispa ihop färskost och grädde till en tjock smet med hjälp av en elvisp.
  7. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa ihop det till en krämig smet.
  8. Till sist har du ner citronzest och siktar ner florsocker och vänder ihop detta med en slickepott.
  9. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 1 timme innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  10. Garnera sedan med godisägg innan du serverar den. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Gör den glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.
  • Viktigt att låta den vita chokladen svalna helt innan du har ner det i smeten, annars blir det klumpar i smeten!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?