Pannkakstårta med nutella

När man är sugen på tårta men inte orkar hålla på med att baka och dela bottnar så kan jag varmt rekommendera att baka en pannkakstårta! Den här drömmiga pannkakstårtan med nutella har många härliga pannkakslager varvat med nutella. Hela kalaset är sedan spacklat med len chokladganache. Hur gott?! Ni bara måste testa. Plötsligt blev det så enkelt att baka tårta.

Tårtans höjd och bredd beror på hur stor stekpanna du steker dina pannkakor i. Jag stekte mina i en lite mindre stekpanna (diameter 15 cm) men du kan självklart steka den i en större och få en bredare men lägre tårta.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pannkakstårta med nutella

Portioner: 6-8

Ingredienser

4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
2 msk smält smör
350 g nutella
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
rostade hasselnötter till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
2 msk smält smör
350 g nutella
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
rostade hasselnötter till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  2. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Utnyttja stekpannans kanter för att få så jämnstora pannkakor som möjligt.
  3. Stek pannkakorna på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
  4. Låt pannkakorna svalna på hög i kylskåpet innan du fyller din pannkakstårta med nutella.
  5. Bre ett tunt lager nutella mellan varje pannkaka. Bli inte för exalterad, för mycket fyllning kan göra att du får en oorganiserad pannkaksröra istället för en fin och stabil tårta att spackla.
  6. Låt pannkakstårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan du spacklar den.
  7. För att göra chokladganachen grovhackar du den mörka chokladen och lägger i en värmetålig skål.
  8. Häll upp grädden i en kastrull och värm på tills du ser att den är påväg att börja koka.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och häll över grädden på den grovhackade chokladen.
  10. Låt stå i ca 5 minuter innan du blandar till en jämn chokladganache.
  11. Chokladganachen behöver tjockna till bredbar konsistens innan du spacklar din pannkakstårta med den. Detta går snabbast i kylskåpet men se till att blanda om med jämna mellanrum så att det inte blir klumpar av partier som svalnat snabbare än andra. Det går även bra att låta den stå i rumstemperatur.
  12. Spackla din tårta med ganachen och garnera med rostade hasselnötter.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  2. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Utnyttja stekpannans kanter för att få så jämnstora pannkakor som möjligt.
  3. Stek pannkakorna på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
  4. Låt pannkakorna svalna på hög i kylskåpet innan du fyller din pannkakstårta med nutella.
  5. Bre ett tunt lager nutella mellan varje pannkaka. Bli inte för exalterad, för mycket fyllning kan göra att du får en oorganiserad pannkaksröra istället för en fin och stabil tårta att spackla.
  6. Låt pannkakstårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan du spacklar den.
  7. För att göra chokladganachen grovhackar du den mörka chokladen och lägger i en värmetålig skål.
  8. Häll upp grädden i en kastrull och värm på tills du ser att den är påväg att börja koka.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och häll över grädden på den grovhackade chokladen.
  10. Låt stå i ca 5 minuter innan du blandar till en jämn chokladganache.
  11. Chokladganachen behöver tjockna till bredbar konsistens innan du spacklar din pannkakstårta med den. Detta går snabbast i kylskåpet men se till att blanda om med jämna mellanrum så att det inte blir klumpar av partier som svalnat snabbare än andra. Det går även bra att låta den stå i rumstemperatur.
  12. Spackla din tårta med ganachen och garnera med rostade hasselnötter.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
Sandra
2 years ago

Ska Chokladganachen vispas eller vändas runt när den ska blandas?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?