Så här gör du:
- Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
- För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Utnyttja stekpannans kanter för att få så jämnstora pannkakor som möjligt.
- Stek pannkakorna på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
- Låt pannkakorna svalna på hög i kylskåpet innan du fyller din pannkakstårta med nutella.
- Bre ett tunt lager nutella mellan varje pannkaka. Bli inte för exalterad, för mycket fyllning kan göra att du får en oorganiserad pannkaksröra istället för en fin och stabil tårta att spackla.
- Låt pannkakstårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan du spacklar den.
- För att göra chokladganachen grovhackar du den mörka chokladen och lägger i en värmetålig skål.
- Häll upp grädden i en kastrull och värm på tills du ser att den är påväg att börja koka.
- Ta bort kastrullen från värmen och häll över grädden på den grovhackade chokladen.
- Låt stå i ca 5 minuter innan du blandar till en jämn chokladganache.
- Chokladganachen behöver tjockna till bredbar konsistens innan du spacklar din pannkakstårta med den. Detta går snabbast i kylskåpet men se till att blanda om med jämna mellanrum så att det inte blir klumpar av partier som svalnat snabbare än andra. Det går även bra att låta den stå i rumstemperatur.
- Spackla din tårta med ganachen och garnera med rostade hasselnötter.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ska Chokladganachen vispas eller vändas runt när den ska blandas?