No bake vit chokladtryffelpaj med hallon

Inlägget innehåller reklam för min bakbok ”Baka utan ugn”

Det är något alldeles särskilt med smakkombinationen vit choklad och hallon. Jag älskar den söta smaken från vitchoklad tillsammans med sötsyrliga hallon. I den här pajen får de ta plats i en no bake paj bestående av ett sprött pajskal gjort på digestivekex, drömmigt len vit choklad tryffel och en sötsyrlig hallonspegel.

Få ingredienser, minimal ansträngning, maximal njutning med ett galet fint resultat är verkligen min cup of tea. Om du inte orkar göra någon hallonspegel till den här pajen så går det minst lika bra att toppa med färska hallon över hela pajen. SÅ himla gott!

Tycker du om den här typen av recept, där man inte behöver ta omvägen via ugnen och ändå få förbluffande gott resultat så kommer du att ÄLSKA min bakbok “Baka utan ugn”. Den är nämligen proppfylld med hela 60 nya recept med allt från tårtor, bakelser, pajer, cheesecakes, småkakor och mycket mer som bakas utan ugn. Boken kommer ut 30/4 men du kan redan nu förhandsbeställa den till rabatterat pris HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake vit chokladtryffelpaj med hallon

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
10 stycken digestivekex
75 g smör

Ingredienser (vit choklad tryffel):
450 g vit choklad
2 dl vispgrädde
rivet skal från 1 citron

Ingredienser (hallonspegel):
225 g frysta hallon
saft från 1 citron
1 dl strösocker
0,5 tsk agar agar pulver eller 3 gelatinblad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
10 stycken digestivekex
75 g smör

Ingredienser (vit choklad tryffel):
450 g vit choklad
2 dl vispgrädde
rivet skal från 1 citron

Ingredienser (hallonspegel):
225 g frysta hallon
saft från 1 citron
1 dl strösocker
0,5 tsk agar agar pulver eller 3 gelatinblad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare, med stavmixer eller för hand genom att lägga alla kexen i en tjockare plastpåse och banka på den med en kavel.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i en pajform med avtagbara kanter med hjälp av baksidan på en sked. Låt pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  5. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka.
  6. Häll den varma grädden över chokladen, tillsätt citronskal och rör om till en jämn smet. Häll upp chokladtryffeln i pajskalet och låt tryffeln stelna helt och hållet, minst 1 h innan du har på färska hallon eller hallonspegeln.
  7. Koka upp hallonen till hallonspegeln i en kastrull tillsammans med citronsaft tills du får en hallonpuré. Sila hallonpurén genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna.
  8. Koka upp hallonpurén tillsammans med strösocker och agar agar-pulver under konstant omrörning på medelvärme i ca 3-4 minuter.
  9. Låt hallonspegeln svalna innan du häller den över pajen. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet tills hallonspegeln svalnat, minst 20 minuter innan du serverar den.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare, med stavmixer eller för hand genom att lägga alla kexen i en tjockare plastpåse och banka på den med en kavel.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i en pajform med avtagbara kanter med hjälp av baksidan på en sked. Låt pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  5. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka.
  6. Häll den varma grädden över chokladen, tillsätt citronskal och rör om till en jämn smet. Häll upp chokladtryffeln i pajskalet och låt tryffeln stelna helt och hållet, minst 1 h innan du har på färska hallon eller hallonspegeln.
  7. Koka upp hallonen till hallonspegeln i en kastrull tillsammans med citronsaft tills du får en hallonpuré. Sila hallonpurén genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna.
  8. Koka upp hallonpurén tillsammans med strösocker och agar agar-pulver under konstant omrörning på medelvärme i ca 3-4 minuter.
  9. Låt hallonspegeln svalna innan du häller den över pajen. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet tills hallonspegeln svalnat, minst 20 minuter innan du serverar den.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?