Vid det här laget vet ni redan att no bake-bakverk är bland det bästa jag vet. Tänk att man kan få ett så gott, hembakat bakverk utan att lägga särskilt mycket ansträngning eller tid på att göra det. Mitt senaste no bake-bakverk är den här semmelpajen. Sprött kardemummaskal, hemmagjord mandelmassa och fluffig mandelmassa. Alla semlans härliga smaker i ett mumsigt bakverk som du slänger ihop på under halvtimmen.
Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 bitar.
Ingredienser (pajskal):
10 stycken digestivekex
75 g smör
1 tsk malen kardmemumma
Gör såhär:
- Mixa kexen till ett fint smul (jag gör det i matberedare).
- Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet och kardemumman till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen så att det täcker hela insidan.
- Låt pajskalet stelna i kylskåpet medan du gör resten av receptet.
Ingredienser (mandelmassa):
100 g sötmandlar
75 g florsocker
1 äggvita
3 dl vispgräddde
rostade mandelflarn till garnering
Gör såhär:
1. Mixa sötmandlarna smuligt.
2. Tillsätt florsockret och mixa lite till, tills allt blandats väl.
3. Ha sedan i äggvitan och mixa tills allt gått ihop.
4. Fyll pajskalet med mandelmassan.
5. Vispa upp grädden och spritsa ut den i pajen. Avsluta med att garnera med rostade mandelflarn.
6. Servera pajen direkt eller förvara i kylskåpet.