No bake semmelpaj

Vid det här laget vet ni redan att no bake-bakverk är bland det bästa jag vet. Tänk att man kan få ett så gott, hembakat bakverk utan att lägga särskilt mycket ansträngning eller tid på att göra det. Mitt senaste no bake-bakverk är den här semmelpajen. Sprött kardemummaskal, hemmagjord mandelmassa och fluffig mandelmassa. Alla semlans härliga smaker i ett mumsigt bakverk som du slänger ihop på under halvtimmen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake semmelpaj

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
10 stycken digestivekex
75 g smör
1 tsk malen kardmemumma

Ingredienser (mandelmassa):
100 g sötmandlar
75 g florsocker
1 äggvita
3 dl vispgräddde
rostade mandelflarn till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
10 stycken digestivekex
75 g smör
1 tsk malen kardmemumma

Ingredienser (mandelmassa):
100 g sötmandlar
75 g florsocker
1 äggvita
3 dl vispgräddde
rostade mandelflarn till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm.

  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul (jag gör det i matberedare).
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet och kardemumman till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen så att det täcker hela insidan.
  4. Låt pajskalet stelna i kylskåpet medan du gör resten av receptet.
  5. Mandelmassa: Mixa sötmandlarna smuligt.
  6. Tillsätt florsockret och mixa lite till, tills allt blandats väl.
  7. Ha sedan i äggvitan och mixa tills allt gått ihop.
  8. Fyll pajskalet med mandelmassan.
  9. Vispa upp grädden och spritsa ut den i pajen. Avsluta med att garnera med rostade mandelflarn.
  10. Servera pajen direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm.

  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul (jag gör det i matberedare).
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet och kardemumman till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen så att det täcker hela insidan.
  4. Låt pajskalet stelna i kylskåpet medan du gör resten av receptet.
  5. Mandelmassa: Mixa sötmandlarna smuligt.
  6. Tillsätt florsockret och mixa lite till, tills allt blandats väl.
  7. Ha sedan i äggvitan och mixa tills allt gått ihop.
  8. Fyll pajskalet med mandelmassan.
  9. Vispa upp grädden och spritsa ut den i pajen. Avsluta med att garnera med rostade mandelflarn.
  10. Servera pajen direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?