No bake passionsfruktspaj med maräng

Okej, det här inlägget skulle egentligen ha kommit upp igår kväll men jag glömde helt enkelt att trycka på publicera det *skämskudde*. Hursomheslt så fick jag trevligt besök från lokaltidningen igår och tillsammans bakade vi den här superfräscha no bake-pajen med en syrlig passionsfruktcurd och maräng.

Den här gången var det inte jag som bakade haha. Jag hade förberett receptet till deras besök och instruerade bara hur de skulle göra. De gjorde verkligen allt, från att smälta smör till att mixa kex och göra egen passionsfruktcurd. De hann inte spritsa på marängen och bränna av den så det gjorde jag men jag kan helt klart vänja mig vid att ha assistenter i köket haha. Så smidigt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake passionsfruktspaj med maräng

Portioner: 10

Ingredienser

Ingredienser (pajskal utan ugn):
10 digestivekex
75 g smör

Ingredienser (passionsfruktcurd):
2 äggulor (spara äggvitan till maräng-toppingen)
1 ägg
75 g smör
1,5 dl strösocker
saft från 1 citron
innehållet från 5 passionsfrukter
0,5 dl maizena

Ingredienser (maräng-topping):
2 äggvitor (de som blev över från curden)
1 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal utan ugn):
10 digestivekex
75 g smör

Ingredienser (passionsfruktcurd):
2 äggulor (spara äggvitan till maräng-toppingen)
1 ägg
75 g smör
1,5 dl strösocker
saft från 1 citron
innehållet från 5 passionsfrukter
0,5 dl maizena

Ingredienser (maräng-topping):
2 äggvitor (de som blev över från curden)
1 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet räcker till en rektangulär pajform med avtagbara kanter på 35×11 cm.

  1. Pajskal: Mixa kexen fint i en matberedare.
  2. Smält smöret och planda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och ställ i kylskåpet medan du gör passionsfruktcurden.
  4. Passionsfruktcurd: Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning.
  5. Curden är klar när du känner att den börjar tjockna.
  6. Häll upp curden i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna medan du gör marängen.
  7. Maräng-topping: Vispa äggvitan till styva toppar i en värmetålig skål med en elvisp.
  8. Fortsätt vispa medan du har i lite strösocker i taget.
  9. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten och fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält och du har en blank och fin marängmet.
  10. Spritsa marängen på pajen (går också att bre på) och bränn av med brulée-brännare.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet räcker till en rektangulär pajform med avtagbara kanter på 35×11 cm.

  1. Pajskal: Mixa kexen fint i en matberedare.
  2. Smält smöret och planda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och ställ i kylskåpet medan du gör passionsfruktcurden.
  4. Passionsfruktcurd: Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning.
  5. Curden är klar när du känner att den börjar tjockna.
  6. Häll upp curden i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna medan du gör marängen.
  7. Maräng-topping: Vispa äggvitan till styva toppar i en värmetålig skål med en elvisp.
  8. Fortsätt vispa medan du har i lite strösocker i taget.
  9. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten och fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält och du har en blank och fin marängmet.
  10. Spritsa marängen på pajen (går också att bre på) och bränn av med brulée-brännare.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?