
Vill du baka något med jordgubbar på nolltid som smakar fräscht och gott så har du kommit till rätt recept. Den här bakelsen bakas utan ugn, med få ingredienser och du är klar med den på under halvtimmen.

På engelska kallas det här bakverket ”ice box cake” och man kan egentligen varva sina kex med precis vad man vill men färskostkräm smaksatt med citron och vanilj och en massa jordgubbar både i och på kakan är alltid ett säkert kort.
Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 15×32 cm, vilket ger 12 bitar.
Ingredienser:
ca 30-45 rektangulära mariekex (beroende på storlek)
900 g kylskåpskall färskost
4 dl kylskåpskall vispgrädde
2 dl florsocker
skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker
500-750 g färska jordgubbar
Gör såhär:
- Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp i en bunke.
- Tillsätt florsocker, rivet citronskal och vaniljsocker i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Skölj och skiva hälften av jordgubbarna.
- Placera ut det första lagret kex i botten på formen, bre ut 1/3 av färskostkrämen och hälften av de skivade jordgubbarna. Fortsätt varva med kex, färkostkräm och skivade jordgubbar tills allt tar slut. Det sista lagret ska vara färskostkräm så att alla kex är täckta och därmed också blir mjuka i konsistensen.
- Plasta in formen och låt stå i kylskåpet i minst 1h innan du dekorerar med jordgubbar och serverar.
