No bake jordgubbsbakelse

Vill du baka något med jordgubbar på nolltid som smakar fräscht och gott så har du kommit till rätt recept. Den här bakelsen bakas utan ugn, med få ingredienser och du är klar med den på under halvtimmen.

På engelska kallas det här bakverket “ice box cake” och man kan egentligen varva sina kex med precis vad man vill men färskostkräm smaksatt med citron och vanilj och en massa jordgubbar både i och på kakan är alltid ett säkert kort.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake jordgubbsbakelse

Portioner: 12

Ingredienser

ca 30-45 rektangulära mariekex (beroende på storlek)
900 g kylskåpskall färskost
4 dl kylskåpskall vispgrädde
2 dl florsocker
skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker
500-750 g färska jordgubbar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

ca 30-45 rektangulära mariekex (beroende på storlek)
900 g kylskåpskall färskost
4 dl kylskåpskall vispgrädde
2 dl florsocker
skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker
500-750 g färska jordgubbar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 15×32 cm.

  1. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp i en bunke.
  2. Tillsätt florsocker, rivet citronskal och vaniljsocker i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  3. Skölj och skiva hälften av jordgubbarna.
  4. Placera ut det första lagret kex i botten på formen, bre ut 1/3 av färskostkrämen och hälften av de skivade jordgubbarna. Fortsätt varva med kex, färkostkräm och skivade jordgubbar tills allt tar slut. Det sista lagret ska vara färskostkräm så att alla kex är täckta och därmed också blir mjuka i konsistensen.
  5. Plasta in formen och låt stå i kylskåpet i minst 1h innan du dekorerar med jordgubbar och serverar.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 15×32 cm.

  1. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp i en bunke.
  2. Tillsätt florsocker, rivet citronskal och vaniljsocker i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  3. Skölj och skiva hälften av jordgubbarna.
  4. Placera ut det första lagret kex i botten på formen, bre ut 1/3 av färskostkrämen och hälften av de skivade jordgubbarna. Fortsätt varva med kex, färkostkräm och skivade jordgubbar tills allt tar slut. Det sista lagret ska vara färskostkräm så att alla kex är täckta och därmed också blir mjuka i konsistensen.
  5. Plasta in formen och låt stå i kylskåpet i minst 1h innan du dekorerar med jordgubbar och serverar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
8 months ago

Hur långt innan kan man förbereda denna? Kan man göra den ett dygn innan servering?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?