No bake creme brulee pannacotta paj

Det finns få saker som slår en riktigt god no-bake bakelse. Att slippa grädda i ugn är ganska skönt när man har knappt med tid att baka. Den här no bake-pajen är inspirerad av den franska efterrätten Crème brûlée. Klassikern karakteriseras av den rikliga vaniljsmaken och den tunna knäckiga ytan av karamelliserat socker.

Pajskalet till denna goding gör du enkelt på bara två ingredienser. Jag älskar pajskal gjort på finmalda kex, inget knådande eller tjocka pajkanter, bara ett tunt och sprött pajskal som bara smääälter i munnen.cremebruleepaj4

Receptet bakade jag i en pajform med diameter på 20 cm vilket ger 6-8 bitar. Med färska bär på toppen blir det en riktigt ljuvlig upplevelse. Testa själva, vettja!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake creme brulee pannacotta paj

Portioner: 6-8

Ingredienser

100 g smör
14 st digestivekex
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl vaniljkräm (gärna hemkokt)
0,5 dl strösocker
2 äggulor
1 krm äkta vaniljpulver
0,75 tsk agar agar pulver (0,75 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
0,5 dl strösocker för den karamelliserade ytan
färska bär till servering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet. Tryck ut blandningen i pajformen och ställ i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  3. Häll upp vispgrädde i en kastrull tillsammans med vaniljkräm, strösocker, äggulor, vaniljpulver och agar agar pulver.
  4. Blanda ihop allt väl och låt koka upp i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacotta-fyllningen i pajskalet.
  5. Låt stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat (ca 2 timmar) helt innan du strör på strösockret och bränner av med brulébrännare tills sockret smält. Låt svalna och toppa med färska bär.

Dela receptet

1 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Martina
Martina
1 year ago

Hej! Kan man förbereda och lägga i frysen? Allt utom sista steget med sockret.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?