No bake creme brulee pannacotta paj

cremebruleepaj1

Det finns få saker som slår en riktigt god no-bake bakelse. Att slippa grädda i ugn är ganska skönt när man har knappt med tid att baka. Den här no bake-pajen är inspirerad av den franska efterrätten Crème brûlée. Klassikern karakteriseras av den rikliga vaniljsmaken och den tunna knäckiga ytan av karamelliserat socker.

cremebruleepaj2Pajskalet till denna goding gör du enkelt på bara två ingredienser. Jag älskar pajskal gjort på finmalda kex, inget knådande eller tjocka pajkanter, bara ett tunt och sprött pajskal som bara smääälter i munnen.cremebruleepaj3cremebruleepaj4

Receptet bakade jag i en pajform med diameter på 20 cm vilket ger 6-8 bitar. Med färska bär på toppen blir det en riktigt ljuvlig upplevelse. Testa själva, vettja!

Ingredienser:
100 g smör
14 st digestivekex
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl vaniljkräm (gärna hemkokt)
0,5 dl strösocker
2 äggulor
1 krm äkta vaniljpulver
0,75 tsk agar agar pulver (0,75 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
0,5 dl strösocker för den karamelliserade ytan
färska bär till servering
Gör såhär:
1. Mixa kexen till ett fint smul.
2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet. Tryck ut blandningen i pajformen och ställ i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
3. Häll upp vispgrädde i en kastrull tillsammans med vaniljkräm, strösocker, äggulor, vaniljpulver och agar agar pulver.
4. Blanda ihop allt väl och låt koka upp i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacotta-fyllningen i pajskalet.
5. Låt stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat (ca 2 timmar) helt innan du strör på strösockret och bränner av med brulébrännare tills sockret smält. Låt svalna och toppa med färska bär.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x