No bake chokladkolapaj

När en paj är så god att det inte spelar någon roll att jag råkade smula sönder pajskalet innan bilden skulle tas. Den är för god för att ni inte ska få receptet så fort som möjligt. Det här är en härligt drömmig no bake chokladkolapaj med sprött kexskal, len chokladkola och fluffig vispgrädde.

Grunden till fyllningen är från brigadeiro och den här pajen är minst lika enkelt att göra som det brasilianska chokladkolagodiset minus rullningen till bollar. Perfekt för dig som vill bjuda på något festligt utan att behöva stå flera timmar i köket.

Receptet ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (pajskal):

15 stycken digestivekex

100 g smör

Ingredienser (fyllning):

2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397 g

50 g normalsaltat smör

1 dl kakao

ev. 1 nypa salt

Ingredienser (topping):

2 dl vispgrädde

25 g hyvlad/riven choklad

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i en pajform och ställ i kylskåpet för att svalna medan du gör fyllningen.
  4. Lägg sötad kondenserad mjölk, smör, kakao och salt i en kastrull. 
    Koka upp allt under konstant omrörning på medelvärme.
    Räkna tiden från det att den börjar sjuda. Efter ca 10-12 minuter kommer smeten att tjockna.
  5. Häll upp fyllningen i pajskalet och ställ tillbaka pajen i kylskåpet för att stelna helt och hållet innan servering. Räkna med att det tar 1-2 timmar.
  6. Vispa grädden och toppa din paj med den. Garnera med hyvlad choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake chokladkolapaj

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?