No bake bakelser med lakritskräm och hallonpannacotta

Ni som följer mig på min instagram @mykitchenstories.se, vet att jag i helgen hängde på Lakritsfestivalen och bakade på scen. På lördagen bakade jag och bjöd på dessa lakrtisdrömmar! No bake bakelser med lakritskräm och vispad hallonpannacotta! En ny take på mina no bake bakelser helt enkelt.

De här bakelserna är inte för den som inte tycker om lakrits. Lakritskrämen smakar MYCKET lakrits. När jag skulle ta fram receptet på den så tänkte jag att om jag ska få kalla den för lakritskräm så måste det vara typ som bredbar lakrits. Den mörka chokladen i krämen är dock ett måste för att den ska bli så god och härlig som den är. Annars tar den där beskheten i lakrits över lite för mycket. Tro mig, jag har provat och ni ska vara glada för att ni inte behöver göra det 😉

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake bakelser med lakritskräm och hallonpannacotta

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (uppvispad hallonpannacotta):
150 g frysta hallon
saft från en citron
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
0,75 tsk agar agar pulver
ev. några droppar rosa pastafärg för mer intensiv rosa färg
lingonpulver, färska hallon och färsk mynta till garnering.

Ingredienser (botten):
14 st digestivekex
100 g smält smör

Ingredienser (lakritskräm):
200 g mörk choklad
75 g turkisk peppar
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk lakritspulver
5 stora äggulor
0,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 dl strösocker
0,75 dl maizena
1 tsk svart pastafärg

Ingredienser (lakritskräm):
200 g mörk choklad
75 g turkisk peppar
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk lakritspulver
5 stora äggulor
0,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 dl strösocker
0,75 dl maizena
1 tsk svart pastafärg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (uppvispad hallonpannacotta):
150 g frysta hallon
saft från en citron
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
0,75 tsk agar agar pulver
ev. några droppar rosa pastafärg för mer intensiv rosa färg
lingonpulver, färska hallon och färsk mynta till garnering.

Ingredienser (botten):
14 st digestivekex
100 g smält smör

Ingredienser (lakritskräm):
200 g mörk choklad
75 g turkisk peppar
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk lakritspulver
5 stora äggulor
0,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 dl strösocker
0,75 dl maizena
1 tsk svart pastafärg

Ingredienser (lakritskräm):
200 g mörk choklad
75 g turkisk peppar
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk lakritspulver
5 stora äggulor
0,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 dl strösocker
0,75 dl maizena
1 tsk svart pastafärg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rektangulär form med diameter på 15×25 cm.

  1. Hallonpannacotta: Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
  3. Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och strösocker.
  4. Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
  5. Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp.
  6. Botten: Mixa kexen till ett fint smul. Detta görs allra bäst i en matberedare.
  7. Smält smöret i kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  8. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i botten på den. Se till att packa kexmassan så tätt du bara kan så att du får en stabil
    botten att skära i sen.
  9. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör lakritskrämen.
  10. Lakritskräm: Grovhacka den mörka chokladen.
  11. Morta turkisk peppar till ett fint pulver.
  12. Koka upp mjölk, vispgrädde och lakritspulver i en kastrull. Ta bort från värmen.
  13. Vispa ihop äggulor, farinsocker, strösocker och maizena för hand i en bunke och häll ner det i kastrullen. Rör ihop till en jämn smet innan du ställer tillbaka kastrullen på plattan.
  14. Värm lakritskrämen på medelvärme medan du rör om hela tiden tills den tjocknat. Ha sedan i mörk choklad och turkisk peppar.
  15. Stäng av värmen men låt kastrullen stå kvar på den varma plattan och rör om tills chokladen och turkisk peppar smält helt och du har en jämn och fin kräm
  16. Ha till sist i pastafärgen och rör om tills färgen fördelat sig jämnt i krämen.
  17. Bre ut krämen över digestivebotten och låt formen stå i kylskåpet tills krämen svalnat helt och hållet.Vispa upp hallonpannacottan och lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut den över lakritskrämlagret.
  18. Skär sedan upp i bitar. Tvätta av kniven mellan varje drag för fina bakelser utan ett kladdigt utseende.
  19. Garnera därefter med färska bär, mynta och lingonpulver.
  20. Servera direkt eller förvara bakelserna i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rektangulär form med diameter på 15×25 cm.

  1. Hallonpannacotta: Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
  3. Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och strösocker.
  4. Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
  5. Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp.
  6. Botten: Mixa kexen till ett fint smul. Detta görs allra bäst i en matberedare.
  7. Smält smöret i kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  8. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i botten på den. Se till att packa kexmassan så tätt du bara kan så att du får en stabil
    botten att skära i sen.
  9. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör lakritskrämen.
  10. Lakritskräm: Grovhacka den mörka chokladen.
  11. Morta turkisk peppar till ett fint pulver.
  12. Koka upp mjölk, vispgrädde och lakritspulver i en kastrull. Ta bort från värmen.
  13. Vispa ihop äggulor, farinsocker, strösocker och maizena för hand i en bunke och häll ner det i kastrullen. Rör ihop till en jämn smet innan du ställer tillbaka kastrullen på plattan.
  14. Värm lakritskrämen på medelvärme medan du rör om hela tiden tills den tjocknat. Ha sedan i mörk choklad och turkisk peppar.
  15. Stäng av värmen men låt kastrullen stå kvar på den varma plattan och rör om tills chokladen och turkisk peppar smält helt och du har en jämn och fin kräm
  16. Ha till sist i pastafärgen och rör om tills färgen fördelat sig jämnt i krämen.
  17. Bre ut krämen över digestivebotten och låt formen stå i kylskåpet tills krämen svalnat helt och hållet.Vispa upp hallonpannacottan och lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut den över lakritskrämlagret.
  18. Skär sedan upp i bitar. Tvätta av kniven mellan varje drag för fina bakelser utan ett kladdigt utseende.
  19. Garnera därefter med färska bär, mynta och lingonpulver.
  20. Servera direkt eller förvara bakelserna i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?