Nattjästa blåbärsfrallor

Nättjästa blåbärsfrallor med en härligt krispig utsida, fluffig och mjuk insida samt ljuvliga, sötsyrliga blåbär som sprider sig genom varje tugga. Dessa frallor är en fröjd att baka och ännu bättre att äta – och det bästa av allt? De kräver ingen knådning! Perfekt för lata sommarmorgnar när du vill ha nybakat bröd utan att behöva anstränga dig. Doften av nygräddade frallor med blåbär kommer fylla ditt kök och locka fram det bästa av sommaren. Det här är verkligen det ultimata sommarbrödet – en smak av sommarens skog och soliga dagar! 😍

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nattjästa blåbärsfrallor

Portioner: ca 10-12

Ingredienser

25 g färsk jäst
1,5 dl mjölk
5 dl kallt vatten
1 msk honung
2 msk olja
2 tsk salt
12 dl vetemjöl
225 g blåbär

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 10-12st

Ingredienser

25 g färsk jäst
1,5 dl mjölk
5 dl kallt vatten
1 msk honung
2 msk olja
2 tsk salt
12 dl vetemjöl
225 g blåbär

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dagen innan: Smula jästen i en rymlig bunke. Tillsätt vattnet och mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
  2. Ha ner resten av ingredienserna, förutom blåbären och rör ihop bara tills du precis fått en jämn och kladdig deg.
  3. Vänd sedan ner blåbären försiktig och rör om.
  4. Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten.
  5. Nästa dag: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  6. Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bord och dela degen i 10-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dina frallor. Arbeta inte med degen för mycket utan hantera den så varsamt du kan för att behålla alla jäsbubblor i degen.
  7. Fördela frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.
  8. Låt brödet svalna en aning innan du serverar det. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dagen innan: Smula jästen i en rymlig bunke. Tillsätt vattnet och mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
  2. Ha ner resten av ingredienserna, förutom blåbären och rör ihop bara tills du precis fått en jämn och kladdig deg.
  3. Vänd sedan ner blåbären försiktig och rör om.
  4. Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten.
  5. Nästa dag: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  6. Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bord och dela degen i 10-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dina frallor. Arbeta inte med degen för mycket utan hantera den så varsamt du kan för att behålla alla jäsbubblor i degen.
  7. Fördela frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.
  8. Låt brödet svalna en aning innan du serverar det. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?