Myntasocker

Ett naturligt vackert strössel att dekorera bakverk med är myntasocker! Förutom den vackert gröna färgen så luktar och smakar det himmelskt. Det blir så himla fint när man dekorerar med myntasocker, särskilt på bakverk som går i gult, vitt eller rosa.

Att göra själva myntasockret är busenkelt men den behöver sin lilla tid innan den är redo att användas. Typ 10 sekunder tar det att mixa ihop men sen behöver man vänta minst 24 h innan det är redo att användas. Men det är verkligen värt väntan!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Myntasocker

Ingredienser

40 stora myntablad
2 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

40 stora myntablad
2 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg myntablad och strösocker i en matberedare och mixa ihop tills du får en jämn blandning.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut myntasockret på det.
  3. Myntasockret behöver torka i rumstemperatur i minst 24 timmar men helst upp till 48 timmar. Rör om då och då, gnid det gärna mellan fingrarna för att lösa upp eventuella klumpar.
  4. När myntasockret torkat helt förvarar du det bäst i en lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg

Video
  1. Lägg myntablad och strösocker i en matberedare och mixa ihop tills du får en jämn blandning.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut myntasockret på det.
  3. Myntasockret behöver torka i rumstemperatur i minst 24 timmar men helst upp till 48 timmar. Rör om då och då, gnid det gärna mellan fingrarna för att lösa upp eventuella klumpar.
  4. När myntasockret torkat helt förvarar du det bäst i en lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?