Så här gör du:
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
- Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop med farinsocker i en skål och ställ åt sidan.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
- Ha sedan i kanel, ingefära, kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker, morötter och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Kavla ut degen till en stor rektangel. Jag brukar köra två stycken på ca 60×30 cm.
- Bre ut ett generöst lager fyllning över hela rektanglarna och rulla ihop dem en i taget, längs med långsidan.
- Skär rullen i ca 1,5 cm tjocka skivor.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck med en bakduk eller plasta in och låt jäsa i 1-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg och är helt genomgräddade.
- Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
- När bullarna svalnat helt och hållet kan du toppa med frosting. Vispa ihop färskost och smör krämigt med elvisp. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting.
- Bre frostingen på bullarna, garnera med rivet limeskal och servera!
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.