Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×30 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop med farinsocker i en skål.
- I en mindre skål blandar du ihop citronsaft och saffran.
- Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt med elvisp i en annan bunke.
- Tillsätt rivna morötter och saffranssmeten till ägg- och strösocker smeten. Rör försiktigt ihop med en slickepott till en jämn smet.
- I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, ingefärasalt och vaniljpulver. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
- Täck din form med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
- Vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn frosting med slickepott.
- Spritsa ut frostingen på kakan. Dekorera med limezest.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej fina ❤️ Tänkte baka denna och undrar om det är adeco 829 du använt till frostingen? Undrar även var man beställa denna tyll 🤗