Morotskaka cookies

Imorgon är det morotskakans dag! Och om du inte tänkte baka min drömmiga chokladmorotskaka fylld med dulce de leche eller min lyxiga morotskaka i långpanna så tycker jag att du defintivt ska prova dessa morotskaka cookies! Härligt segmjuka cookies med morötter och pekannötter som toppas med en ljuvlig cream cheese frosting. Denna morotskakevariant är dessutom äggfri! Perfekt om det finns allergier mot ägg i fikasällskapet 🙂

Dessutom är de väldigt enkla och snabba att göra! Du behöver knappt 1 timme innan de är redo att ätas.  En liten steg för steg video som visar hur man bakar de här kakorna hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Morotskaka cookies

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (morotskaka cookies):
100 g mjukt smör
1 dl brunt farinsocker strö
2 msk mörk sirap
2 fint rivna medelstora morötter
70 g grovt hackade pekannöter (kan uteslutas)
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (cream cheese frosting):
50 g mjukt smör
100 g naturell färskost
2 dl florsocker
rivet skal från 1 lime

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (morotskaka cookies):
100 g mjukt smör
1 dl brunt farinsocker strö
2 msk mörk sirap
2 fint rivna medelstora morötter
70 g grovt hackade pekannöter (kan uteslutas)
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (cream cheese frosting):
50 g mjukt smör
100 g naturell färskost
2 dl florsocker
rivet skal från 1 lime

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Morotskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, farinsocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i finrivna morötter, pekannötter, vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kanel, ingefära och en nypa salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till 12 lika stora bollar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt med mellanrum mellan kakorna då de smälter ut i ugnen.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  6. Låt kakorna svalna helt och hållet på galler innan du har på cream cheese frosting.
  7. Frosting: Vispa ihop smör och färskost krämigt.
  8. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med hjälp av en slickepott. Är du för hårdhänt och snabb eller kör med elvisp i det här steget så kommer frostingen med största sannolikhet att bli lös.
  9. Bre frostingen på dina cookies och garnera med rivet limeskal.
  10. Servera direkt eller förvara i kylskåp i lufttät burk!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Morotskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, farinsocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i finrivna morötter, pekannötter, vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kanel, ingefära och en nypa salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till 12 lika stora bollar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt med mellanrum mellan kakorna då de smälter ut i ugnen.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  6. Låt kakorna svalna helt och hållet på galler innan du har på cream cheese frosting.
  7. Frosting: Vispa ihop smör och färskost krämigt.
  8. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med hjälp av en slickepott. Är du för hårdhänt och snabb eller kör med elvisp i det här steget så kommer frostingen med största sannolikhet att bli lös.
  9. Bre frostingen på dina cookies och garnera med rivet limeskal.
  10. Servera direkt eller förvara i kylskåp i lufttät burk!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?