Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj din kakform rikligt med smör.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
- Skala morötterna och riv dem fint. Blanda ihop med farinsockret och tillsätt till ägg- och sockerblandningen.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet innan du har ner matoljan och rör om tills den gått ner i smeten ordentligt.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Testa med en sticka för att kontrollera att kakan är helt genomgräddad, kommer stickan ut torr så är den klar.
- Medan kakan svalnar kan du förbereda glasyren genom att grovhacka mörk choklad.
- Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Blanda ner olivolja och låt svalna tills den tjocknat lite men fortfarande är rinnig.
- Dekorera din kalla kaka med glasyren och lingonpulver. Servera och njut!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.