Matcha rocky road med pistage § tranbär

Fotograf: Ulrika Pousette

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Matcha rocky road med pistage § tranbär

Portioner: ca 24 bitar

Ingredienser

600 g vit choklad
fint rivet skal från 2 citroner
1 msk matchapulver
100 g tranbär
150 g rostade pistagenötter

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 24 bitarst

Ingredienser

600 g vit choklad
fint rivet skal från 2 citroner
1 msk matchapulver
100 g tranbär
150 g rostade pistagenötter

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Smälter du i microvågsugnen så smälter du chokladen 30 sekunder åt gången och rör om mellan varje gång i chokladen.
  2. Grovhacka pistagenötterna och tranbären medan du låter chokladen svalna lite. Ha sedan i rivet citronskal och rör om. Spara undan lite av tranbären och pistagen för garnering. Ha i resten i chokladen, samt matchapulvret och rör om försiktigt.
  3. Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Garnera med tranbären och pistagenötterna som du lämnat kvar och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 2h innan du skär upp din rocky road.
  4. Serveras direkt eller förvaras i lufttät burk i kylen. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Smälter du i microvågsugnen så smälter du chokladen 30 sekunder åt gången och rör om mellan varje gång i chokladen.
  2. Grovhacka pistagenötterna och tranbären medan du låter chokladen svalna lite. Ha sedan i rivet citronskal och rör om. Spara undan lite av tranbären och pistagen för garnering. Ha i resten i chokladen, samt matchapulvret och rör om försiktigt.
  3. Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Garnera med tranbären och pistagenötterna som du lämnat kvar och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 2h innan du skär upp din rocky road.
  4. Serveras direkt eller förvaras i lufttät burk i kylen. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?