Så här gör du:
- Börja med att smula ner och lös upp jästen i en bunke med vatten och mjölk.
- Ha sedan ner ägg, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop det här till en kladdig deg innan du har i salt och mer vetemjöl som du lägger till lite i taget, samtidigt som du fortsätter att knåda hela tiden.
- I en separat skål, rör du ihop rumstempererat smör och strösocker jämnt. Klicka sedan ner smörblandningen i degen, lite i taget, under tiden som den knådas.
- När du har fått en elastisk och lite klibbig deg som släpper från degbunkens kanter, stjälper du över degen i en annan skål som du oljat in med lite neutral olja, detta för att degen inte ska fastna i skålen. Plasta in skålen med plastfolie och täck över med kökshandduk.
- Låt degen jäsa i rumstemperatur i 2-3 timmar.
- Förbered fyllningen genom att vispa ihop mascarpone och vispgrädde med hjälp av en elvisp. Ha sedan ner florsocker, vaniljsocker och lite citronzest och vispa lite till.
- Hacka pistagenötterna och ställ åt sidan. Dessa ska användas till att dekorera bullarna med.
- När degen har börjat jäsa klart, förbereder du under tiden plåtar med bakplåtspapper och sätter ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Stjälp upp degen och forma till bollar lite större än en golfboll och lägg upp på plåtarna. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter.
- När bullarna har gräddat klart och svalnat, skär du upp bullarna lite mer än till hälften så den fortfarande “sitter ihop”.
- Fyll sedan bullarna med mascarponekrämen och stäng locket, skrapa av överflödig kräm så du får en fin kant och dekorera med hackade pistagenötter (se video). Pudra över florsocker innan servering. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.