Lyxiga saffranscookies

Ok, jag kan inte hålla mig längre. Årets första saffransbak har nu invigts och det med pompa och ståt. Man kan ju helt klart säga att jag fick massa inspiration från min nyligen gjorda Marocko-resa. I Marocko bakar man mycket med saffran och nötter.

Det här är inte bara segmjuka cookies med saffran, det här är segmjuka cookies med saffran, vit choklad, tranbär och pistagenötter. En hel härlighet med tuggmotstånd i olika konsistenser i en och samma cookie. Helt fantastiskt och exakt så som cookies bör vara om ni frågar mig!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lyxiga saffranscookies

Portioner: 30

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 rumstempererat ägg
2 påsar saffran à 0,5 g
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
150 g vita chokladknappar
1 dl torkade tranbär
60 g skalade pistagenötter

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 rumstempererat ägg
2 påsar saffran à 0,5 g
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
150 g vita chokladknappar
1 dl torkade tranbär
60 g skalade pistagenötter

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål
  2. Vispa smör och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den vit choklad, tranbär och pistagenötter. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  4. Till sist har du i vita chokladknappar, torkade tranbär och skalade pistagenötter.
  5. Plasta in skålen och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen. Tryck till bollarna lite lätt med fingrarna.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål
  2. Vispa smör och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den vit choklad, tranbär och pistagenötter. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  4. Till sist har du i vita chokladknappar, torkade tranbär och skalade pistagenötter.
  5. Plasta in skålen och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen. Tryck till bollarna lite lätt med fingrarna.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
Sandra
3 years ago

Hej Camilla. Sugen på att testa, men kan man använda färska tranbär?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?