Så här gör du:
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål
- Vispa smör och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den vit choklad, tranbär och pistagenötter. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Till sist har du i vita chokladknappar, torkade tranbär och skalade pistagenötter.
- Plasta in skålen och ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Rulla degen till bollar à ca 25 g och fördela på plåtarna med bakplåtspapper. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen. Tryck till bollarna lite lätt med fingrarna.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler. Det är superviktigt att du inte låter dem ligga längre än så på plåten, annars förlorar du segheten i mitten och får istället en genomhård kaka!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej Camilla. Sugen på att testa, men kan man använda färska tranbär?