Lyxiga kanelbullar med vaniljkräm & glasyr

Fotograf: Ulrika Pousette

Är du redo för bullar som tar fikastunden till nästa nivå? 😍 De här lyxiga kanelbullarna med vaniljkräm och glasyr är så saftiga, fluffiga och fulla av smak att det nästan är omöjligt att bara ta en! Tänk klassiska kanelbullar, men med en krämig vaniljfyllning i mitten och en söt glasyr på toppen som gör varje tugga helt magisk 💛 Perfekta att baka när du vill bjuda på något extra gott till helgfikat eller bullkalaset!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Lyxiga kanelbullar med vaniljkräm & glasyr

Portioner: ca 30 bullar

Ingredienser

Deg
50 g jäst
5 dl mjölk
250 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
16,5 dl vetemjöl
1 tsk salt

Kanelfyllning
200 g smör, rumstempererat
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
5 tsk malen kanel
1 msk majsstärkelse

Vaniljkräm
2,5 dl mjölk
1 vaniljstång
4 äggulor
0,75 dl strösocker
0,3 dl majsstärkelse
50 g smör

Sockerlag
2 dl vatten
2 dl strösocker

Glasyr
Följ DETTA recept för glasyr.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att smula ner jästen i bunken och lös upp det i mjölken.
  2. Ha sedan ner rumstempererat smör som du delat upp i mindre bitar, strösocker, kardemumma, vetemjöl och salt. Knåda ihop detta till en lite klibbig deg. När degen börjar släppa från bunkens kanter och du kan göra ett glutenfönster utan att degen går sönder, vet du att degen är klar!
  3. Låt degen vila (ca 10 minuter) medan du gör kanelfyllningen. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, kanel och majsstärkelse till en jämn smet.
  4. Kavla ut degen till en 30×60 cm stor rektangel. Bre på kanelfyllningen och rulla ihop degen. Skär upp ca 2 cm tjocka skivor av degen och ställ bullarna på bakplåt med bakplåtspapper, 9 st per plåt.
  5. Låt bullarna jäsa täckta under plastfolie och en kökshandduk i 2-3 timmar. När det är ca 30 minuter kvar av jäsningen, kan du sätta ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  6. Vaniljkrämen gör du genom att ha ner mjölk i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, ha ner både frön och skal i mjölken. Låt detta koka upp på medelvärme.
  7. I en separat skål, rör du ihop äggulor, strösocker och majsstärkelse till en jämn smet. Rör ner detta i den varma mjölken under konstant omrörning tills den tjocknar.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner smöret till en len och fin vaniljkräm.
  9. Spritsa vaniljkräm i mitten av kanelbullarna och grädda dem i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter, på 175 grader, över- och undervärme.
  10. Glasyren gör du genom att följa DETTA recept. Sockerlagen gör du genom att koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har löst upp sig och låtit detta sjuda en stund.
  11. När bullarna är färdiggräddade, penslar du dem med sockerlag medan de fortfarande är varma. Spritsa avslutningsvis på glasyren över bullarna. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?