Ikväll kl.20:00 bakar jag i vanlig ordning Key lime pie live på min Instagram @mykitchenstories.se. Inför varje live får jag ofta frågor om vad man ska tänka på inför att baka det bakverket som vi ska baka, om det går att anpassa bakverket efter olika allergier osv.
Så därför frågade jag er om ni istället skulle vilja att jag skriver ett ordentligt blogginlägg inför varje live som besvarar de här frågorna så att det blir lättare att hitta och flera hundra personer svarade JA på den frågan. Så kul! Och förhoppningsvis gör det här att ni blir ännu fler som bakar med mig varje torsdag kl.20:00.
Ikväll bakar jag alltså key lime pie och receptet för att baka den här härligt krämiga och sötsyrliga pajen är som följer.
Topping:
Du kan antingen göra den klassiska toppingen med 3 dl vispad grädde och zest från 1 lime. Jag gillar däremot att ta vara på de äggvitor som blir kvar från fyllningen och gör en maräng som jag bränner av med brulebrännare. Har du inte brännare så kan du ge marängen lite yta genom att grädda pajen längst upp i ugnen på 150 grader (över- och undervärme) i 10 min eller tills den börjar få färg.