Läskande lemonad

Vad dricker ni helst när det är såhär varmt ute som det är nu? Just nu har jag snöat in mig på lemonad (ibland blir vissa uttryck så motsägelsefulla haha). Jag älskar det sötsyrliga och med en massa isbitar blir det rena drömmen i sommarvärmen.

Och ja, det är ett värmeunderlägg som jag har ställt glaset på. Fyller absolut ingen annan funktion än att det blev fint på bild.

Receptet ger ca 1,5 liter lemonad och går riktigt snabbt och enkelt att göra.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Förhandsbeställ min nya bok signerad:

Läskande lemonad

Ingredienser

1,5 dl strösocker
1 liter vatten
skal från en citron, ej rivet
silad juice från 4 citroner
is
myntasocker att garnera glasen med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1,5 dl strösocker
1 liter vatten
skal från en citron, ej rivet
silad juice från 4 citroner
is
myntasocker att garnera glasen med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

  1. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills alla sockerkristaller lösts upp i vattnet.
  2. Använd en potatisskalare eller liknande för att tunt hyvla bort skalet från en citron. Du vill inte ha något av det vita, då blir det beskt.
  3. Tillsätt det hyvlade skalet och saft från 4 citroner till sockervattnet.
  4. Ställ kastrullen i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du serverar lemonaden med is.

Steg för steg

Video
  1. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills alla sockerkristaller lösts upp i vattnet.
  2. Använd en potatisskalare eller liknande för att tunt hyvla bort skalet från en citron. Du vill inte ha något av det vita, då blir det beskt.
  3. Tillsätt det hyvlade skalet och saft från 4 citroner till sockervattnet.
  4. Ställ kastrullen i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du serverar lemonaden med is.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Dorayn Shahwaz
1 year ago

Så uppfriskande och god kan dricka denna lemonad varje dag. En perfekt dryck till sommaren så smaskig😭

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?